Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ενώ τα πωλητήρια έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια σιωπούν


του Γιώργου Νικολόπουλου

Ή πλήρη άγνοια έχουν οι αιρετοί της Αργολίδας για τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσει σε ιδιώτες τη δημόσια περιουσία, ή απλά, σιωπώντας συναινούν στο ξεπούλημα.

Ενώ τα πωλητήρια έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια σιωπούν όχι μόνο για τα προνομιούχα οικόπεδα που βγαίνουν στο σφυρί, αλλά και για τις παραλίες ή ακόμα για τον υδροβιότοπο της παραλιακής, στον οποίο, όπως διαφημίζει το ΤΑΙΠΕΔ, το ...«κυβερνητικό μεσιτικό γραφείο», ενδείκνυται για να χτιστούν παραθεριστικές κατοικίες.



Ο κ. Χειβιδόπουλος φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα να αγναντεύει από το γραφείο του στις εκβολές του ρέματος Ραμαντάνη τουρίστες να παίζουν ρακέτες αντί για αποδημητικούς ερωδιούς και πελεκάνους. Ο κ. Κωστούρος δείχνει να αδιαφορεί αν η Καραθώνα γεμίσει ξενοδοχεία, ο κ. Καμπόσος δεν θεωρεί «εχθρούς της πόλης» αυτούς που πωλούν το δεύτερο γήπεδο του Άργους, το γήπεδο «Πειρούνη», με προτεινόμενη προς τους πελάτες χρήση, τη δημιουργία διαμερισμάτων...

Πρόσφατα, στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ εντάχθηκαν προς πώληση και το σύνολο της περιουσίας των Ξενία Ναυπλίου: Το Nafplia Palace (επί οικοπέδου 24 στρεμμάτων), ο Αμφιτρύωνας (επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων) και το εγκαταλελειμμένο Ξενία A' (επί οικοπέδου 4,5 στρεμμάτων). Και τα τρία, έχουν ενοικιαστεί για 49 χρόνια στον όμιλο Μαντωνανάκη και δεν γνωρίζουμε αν πληρώνουν το συμφωνημένο ενοίκιο ή έστω κάποιο ποσό από αυτό (το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές τη Βουλή). Ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει άραγε έξωση στον τωρινό ενοικιαστή όταν θα το αποκτήσει; Ο ενοικιαστής αφού τότε δεν επιτρεπόταν να το αγοράσει, μήπως προβεί τώρα σε αυτή την κίνηση;

Οι παραλίες στις οποίες μπήκαν πωλητήρια είναι:

Η Καραθώνα, με έκταση 1.912 στρέμματα και προτεινόμενες χρήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ τη δημιουργία ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών.
Ο υγροβιότοπος στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου, στην περιοχή που εκβάλλει το ρέμα Ραμαντάνι. Ο προς πώληση χώρος βρίσκεται νότια του δρόμου, στην πλευρά της θάλασσας. Έχει έκταση 105 στρέμματα και προτείνεται για παραθεριστικές κατοικίες.
Το Κονδύλι με έκταση 32.000 τ.μ. και προτεινόμενες χρήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ τη δημιουργία ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών.
Η Σαμπάριζα στην Ερμιόνη (164.432 τ.μ.)
Η Θερμησία (25.945 τ.μ.)
Το Σαλάντι στην Ερμιίδα (38.300 τ.μ.)
Στο Άργος, μπήκε πωλητήριο:

Στο γήπεδο "Πειρούνη" και τους γύρω χώρους συνολικής έκτασης 3.768 τ.μ. με προτεινόμενη χρήση τη δημιουργία οικιών και διαμερισμάτων.
Μια έκταση 1.520 τ.μ. λίγο νοτιότερα του παραπάνω χώρου.
Στη νέα πόλη του Ναυπλίου, πωλούνται και τα ακόλουθα οικόπεδα:

Επί των οδών Αμυμώνης και Οίακος, δίπλα στο γήπεδο (8.022 τ.μ.)
Στη διασταύρωση της παραλιακής οδού και της οδού Δ. Κώνστα στη Γλυκιά (3.342 τ.μ.)
Στη διασταύρωση των οδών Σπάρτης και Αμμυμώνης στη Γλυκιά (6.902 τ.μ.)
Τέλος, πωλείται το ακίνητο στη Β. Κωνσταντίνου 6 (Μεγάλος Δρόμος) όπου παλιά στεγαζόταν η Εφορία (242 τ.μ.).

Δείτε αναλυτικότερα τα πωλητήρια που έχει βάλει στην ιστοσελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: