Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Θεομπαίχτες, υποκριτές και φαρισαίοι…(Περί ΠασοκοΝεοδημοκρατίας το ανάγνωσμα)


Του Βασίλη Κ. Κόκκα

Ωραία τα χώνει λες και γεννήθηκε από παρθενογένεση!και σαν άλλος Τσε Γκεβάρα!! τα χώνει!λες και δεν αποτελούσε το βαθύ ΠΑΣΟΚ!αλήθεια που χάθηκε όταν εξαθλίωναν τον λαό!τώρα σαν άλλος που παει να χωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει!!!
«Αν ευτυχής ή δυστυχής είμαι δεν εξετάζω
πλην ένα πράγμα με χαρά στο νου μου πάντα βάζω
που στην μεγάλη πρόσθεσι 
(την πρόσθεσι των που μισώ)
που έχει τόσους αριθμούς, δεν είμ’ εγώ εκεί
απ’ τοις πολλαίς μονάδες μιά. Μεσ’ στο ολικό ποσό
δεν αριθμήθηκα. Και αυτή η χαρά μ’ αρκεί»
                                  
Κωνσταντίνος Καβάφης


Η οικονομία χρεοκόπησε, η κοινωνία καταρρέει, η χώρα οδηγείται ολοταχώς στα βράχια, η «τέλεια καταιγίδα» έρχεται και αυτοί το χαβά τους…
Οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ απόλυτα συνυπεύθυνες για το σημερινό κατάντημα της χώρας, συνεχίζουν το βιολί τους…
Ψέμα στο ψέμα, υποκρισία, αδιαφάνεια, συστηματική καλλιέργεια φόβου στο λαό και κατασυκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων.
Οι «εμπρηστές» μεταμορφώθηκαν με το μαγικό ραβδί της τρόικας σε 
«πυροσβέστες» που αμφισβητούν καθημερινά το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ζουν ως κανονικοί άνθρωποι μια φυσιολογική ζωή!


Απειλούν με την καταστροφή αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα… Ο πολίτης είναι παγιδευμένος ανάμεσα στη φαυλεπίφαυλη ανικανότητα και στον αδίστακτο καιροσκοπικό αμοραλισμό. Το χάσμα ανάμεσα στη ρητορική των κυβερνώντων και στην πραγματικότητα καθημερινά διευρύνεται. Το χάσμα ανάμεσα σε όσα λέγονται και όσα γίνονται είναι αβυσσαλέο!
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από το σημείο εκκίνησης της κρίσης την άνοιξη του 2010. Έχουν πληγεί θεμελιώδη οικονομικά και κοινωνικά μεγέθη. Έχουν πληγεί το φρόνημα και η κοινωνική συνοχή. Διεσώθη προσωρινά η Ευρώπη και βυθίστηκε η Ελλάδα…
Η ζωή έχει νεκρωθεί. Ο λαϊκισμός της κυβερνητικής προπαγάνδας καλλιεργεί κλίμα «δοξαστικής αισιοδοξίας» που δεν αφήνει να αναπτυχθεί η αίσθηση του συλλογικού κινδύνου, καθηλώνει τα αντανακλαστικά απελευθέρωσης των δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων της χώρας. Η σημερινή πολιτική ηγεσία δείχνει να έχει χάσει σε τέτοια έκτασητο αίσθημα του καθήκοντος ώστε δίκαια θεωρείται από πολλούς ότι είναι επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου…
Μοναδικό  μέλημα των κυβερνώντων είναι η διατήρηση πάση θυσία των εξουσιαστικών τους θώκων… Έχουν «κατσικωθεί» στις καρέκλες τους! Η πολιτική για τους περισσότερους από αυτούς είναι επάγγελμα, καριέρα αλλά και οικογένεια, η ίδια τους η ζωή και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις ασφαλής και σίγουρη μέθοδοςεύκολου πλουτισμού και χλιδάτης διαβίωσης…
Μπροστά στην προοπτική των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου, οι ανερυθρίαστες ηγεσίες της κυβερνητικής συμπαράταξης, στην απέλπιδα προσπάθεια να περισώσουν ό,τι σώζεται, δε ντρέπονται και «κατεβάζουν τα πολιτικά παντελόνια τους» σε δημόσια θέα, πρωταγωνιστούν σε ένα πανελλαδικόπολιτικό «στριπτίζ» που προκαλεί οργή, θυμηδία, αγανάκτηση αλλά και μελαγχολία, στεναχώρια, ανησυχία για το σημερινό ξεπεσμό δύο μεγάλων κομμάτων, δύο ιστορικών παρατάξεων που μεταλλάχθηκαν σταδιακά την τελευταία εικοσαετία και από πολιτικοί οργανισμοί που συνέβαλαν αποφασιστικά στη σταθερότητα της δημοκρατίας και στη κοινωνική συνοχή της μεταδικτατορικής Ελλάδας, κατάντησαν να λειτουργούν ωςπολιτικές offshore που παρέδωσαν τη χώρα εν μέσω πολιτικής αμεριμνησίας και καταναλωτικού παροξυσμού στη φαυλότητα  μιας πολιτικής – επιχειρηματικής – δημοσιογραφικής ελίτ που την κατέστρεψε οικονομικά αλλά και ηθικά!
Σοκάρει ο κυνισμός, η υποκρισία, το μασκάρεμα των ηγεσιών Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. που σέρνουν το γαϊτανάκι των υποψηφιοτήτων για τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Η επιλεκτική λήθη έχει γίνει δεύτερη φύση τους! Δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν υπάρχει φραγμός και όριο στην αγωνιώδη προσπάθεια και τον πολιτικό παραλογισμό να συνεχίσουν να κυβερνούν οι θύτες με τη ψήφο των θυμάτων τους!!!
Ζούμε την αποθέωση του πολιτικού βυζαντινισμού και της φαυλότητας. Όταν τα «κόζια» αλλάζουν, δεν διστάζουν ούτε στιγμή να γλείψουν εκεί που μέχρι χτες έφτυναν… Και όλα αυτά γιατί; Για να προστατευθούν και να επιβιώσουν στους δήμους και τις περιφέρειες φερέφωνα και κομματικοί εγκάθετοιαυλοκόλακες και εκλεκτοί των συμφερόντων, μνημονιακά εξαπτέρυγα και συνένοχοι της καταστροφής που δεν είδαν, δεν άκουσαν, δε διάβασαν, δε βλέπουν πως «μεγάλος πόνος έχει πέσει στην Ελλάδα»…
Δεν υπάρχει ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Δεν υπάρχει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Σήμερα υπάρχει ηΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτή είναι η νέα ολιγαρχία…
Δε θέλουν να το παραδεχθούν. Διστάζουν. Δειλιάζουν. Ίσως κάποιοι ντρέπονται. Πρόβλημά τους… Αυτή είναι η ωμή αλήθεια.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. έχουν πάψει – εδώ και χρόνια – να λειτουργούν ως αυτόνομοι πολιτικοί οργανισμοί. Ότι έχει απομείνει είναι μια γραφειοκρατία κρατικών αξιωματούχων και μία κάστα τοπικών σφουγγοκολλάριων, κόμματα τραυματισμένα ηθικά και με βαρύτατες ευθύνες για την κατάντια της χώρας.
Αν ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. είχαν ιδεολογική ραχοκοκαλιά, στόχους κοινωνικούς, στελέχη μαχητικής ανιδιοτέλειας, πρώτοι θα είχαν αποβληθεί από τον κομματικό οργανισμό, οι αποτυχημένοι αρχηγοί!!! Αντ’ αυτού περιβάλλονται με τιμές, τους επιδαψιλεύονται φιλοφρονήσεις και βεβαιότατα βουλευτική ασυλία εις υγείαν των κορόιδων… Όπως λέει ο λαός, κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει…
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πολύ πριν το εγκαταλείψει ο κόσμος του, αποποιήθηκε την ιστορία του, εγκατέλειψε τις αρχές του, κατασυκοφάντησε τα επιτεύγματα του, μεταλλάχθηκε σε κόμμα ακραία νεοφιλελεύθερο πολιτικά και οργανωτικά μετεξελίχθηκε σε κόμμα των «υποχρεώσεων» και της ιδιοτέλειας, σε ένα τρομακτικό δίκτυο συμφερόντων στην αυτοδιοίκηση, στις υπηρεσίες, στους συνεταιρισμούς, παντού… Ένας διάχυτοςκαρκινικός ιστός που «κατάπιε» τη σκέψη, τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες. Θυσία όλα στο πελατειακό σύστημα, στο βωμό του «δούναι και λαβείν»…
Είναι πικρό, οδυνηρό αλλά είναι αληθινό ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ένα ιστορικό κόμμα που το πίστεψαν εκατομμύρια Έλληνες, πρόδωσε την εμπιστοσύνη και τους αγώνες πολλών… Δυστυχώς οι ηγεσίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου απεδείχθησαν κατώτερες των περιστάσεων, απόκτησαν ανελαστικά καθεστωτικά χαρακτηριστικά και συγκρότησαν διαχρονικά ένα «κλαμπ των αθανάτων» με το δικαίωμα του «κυβερνάν» και «εξουσιάζειν» να θεωρείται περίπου αυτονόητο… Σταδιακά χάθηκε όχι μόνο η ζωντανή σχέση με την κοινωνία και τις ανάγκες της αλλά δυστυχώς και η επαφή με την κοινή λογική!
Όπως στρώνει ο καθένας, κοιμάται… Σε μια διεθνή συγκυρία «όπου τα πάνω έρχονταν κάτω» και οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες σε πλανητικό επίπεδο, σε απαιτητικούς καιρούς που η χώρα και η παράταξη χρειαζόταν  συγκροτημένα και νουνεχή μυαλάστην ηγεσία, η πολιτικά και κοινωνικά αποχαυνωμένη κομματική νομενκλατούρα επέλεξε θολές φιγούρες που είχαν ως εφόδια όχι στρατηγική σκέψη και ικανότητες αλλά οικόσημα και προσωπικές αυλές! Η ηγετική ομάδα και τα κρατικοδίαιτα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα τελευταία 15-20 χρόνια είχαν μπει σε διαρκή «χειμερία νάρκη», ιδεολογική και πολιτική! Δε διάβαζαν, δεν άκουγαν, δε σκέφτονταν, απλά κυβερνούσαν!
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτοκαταργήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 και απονομιμοποιήθηκε πλήρως με την υιοθέτηση της θεωρίας περί «σωτηρίας της χώρας»… Το ιππικό του Δ.Ν.Τ. ήλθε στην Ελλάδα όχι για να σώσει τη χώρα αλλα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πιστωτών της, ήλθε για να γκρεμίσει, να κάψει και να λεηλατήσει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.
Η ταύτιση της πρωθυπουργίας του κ. Κ. Σημίτη με τις καταστροφικές περιόδους των κ. Κ. Καραμανλή και κ. Γ. Παπανδρέου, προφανώς αδικεί σε ένα βαθμό τον τέως πρωθυπουργό. ΟΧΙ όμως πιο πολύ απ’ όσο αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του! Με τις παραλείψεις του τότε, με τη σιωπή του τώρα και προπάντων με την πεισματική άρνηση να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική στα πεπραγμένα του!!!
Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. ήταν σίγουρα δύο επιτεύγματα εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας για τον Ελληνισμό πλην όμως ο κ. Σημίτης είπε μισές αλήθειες, καλλιέργησε απατηλές προσδοκίες, επικίνδυνες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για μία επίπλαστη ευημερία…«Ισχυρή Ελλάδα» δεν ήταν ή χώρα που «παραδόθηκε» στη διαπλοκή και σε δέκα μεγάλες «οικογένειες» που κανοναρχούσαν τον τόπο μέχρι που ανέλαβαν δράση οι «αερομεταφερόμενες επίλεκτες ομάδες» της τρόικας…
Αν κάποιοι αμαθείς και ανόητοι – και ας ήταν πολλοί – νόμιζαν ότι η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. ταυτίζεται με την πραγμάτωση της καρυκευμένης επιθυμίας τους άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας!!!,  ο Κ. Σημίτης όφειλε να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις και δεν το έκανε…
Αν κάποιοι νόμιζαν – και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν λίγοι - πως πολιτική είναι μίζες, χρηματιστήριο και τρυφηλός βίος στα δώματα της εξουσίας, ο Κ. Σημίτης ευθύνεται σημαντικά γιατί ανέχθηκε την κόπρο του Αυγείου δίπλα του….
Όπως και ευθύνονται όλοι μα όλοι ανεξάρτητα οι περί τα πάντα λαλίστατοι «μόνιμοι υπουργοί και μεγαλοστελέχη» που όλα αυτά τα χρόνια ΟΥΔΕΙΣ άκουσε ποτέ οτιδήποτε για το «έγκλημα» και έχουν σήμερα το θράσος και την αλαζονεία ορισμένοι εξ’ αυτών να κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία!!!
You can’t teach an old dog, new tricks!
Τώρα όμως είναι πολύ αργά για δάκρυα και συγνώμες…
Ο πολιτικός εκφυλισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως πρότυπο κακοήθους πολιτικής μετάλλαξης!
Τίποτα πια δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα για το κόμμα του κ. Ε. Βενιζέλου. Οι κουτοπονηριές και οι παπαρδέλες έχουν πέραση, ώσπου να φθάσει το λεπίδι στον αυχένα… Το ναυάγιο των «58» highlanders της ιδιοτελούς ενασχόλησης με τα κοινά, το αποδεικνύει περίτρανα. Δεν υπάρχει χώρος ούτε ανοχή πια στα εξαπτέρυγα μιας αποτυχημένης πολιτικής ηγεσίας. Αρκετά, με όλους αυτούς τους «ευπατρίδηδες» που με αναίδεια καλοζωισμένης Αντουαννέτας, κηρύττουν στους μανδαρίνους τον ορθολογισμό της εγκράτειας…
Αρκετά με τα μαθήματα από ένα σύνολο αποδεδειγμένα ανίκανων και υποκριτών που «ονειρεύονται» ένα νέο ελιτίστικο ολιγαρχικό κέντρο που περιφρονεί αφ’ υψηλού τις αγωνίες του κόσμου.
Τι να τους κάνεις τους τίτλους και τα πτυχία; Δεν αρκούν. Όλοι το ξέρουν, ότι άμα έχεις χεσμένη την αξιοπρέπεια σου, πας από δω, πας από κει. Πας παντού… Σα βίζιτα!!!
Αυταπατάται πλάνην οικτράν πάντως ο αρχηγός του ετοιμοθάνατου ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τους λίγους εναπομείναντες κομματικούς προεστούς αν νομίζουν ότι η προδοσία και το τέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πάρει τη μορφή ανώδυνου θανάτου τον οποίο θα ακολουθήσει πολυτελής κηδεία, με αυτούς μόνους επιζήσαντες στην μαρτυριά…
Η αντι – ΣΥΡΡΙΖΑ ψύχωση της ηγετικής ομάδας του σημερινού ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνιστά την αποθέωση του πολιτικού παραλογισμού και δεν υποκρύπτει τίποτε άλλο από ευτελή και ταπεινά κίνητρα… Κρίμα για κάποιους που ξέχασαν ή καμώνονται πως δε ξέρουν τι έλεγε ο τότε «Εθνάρχης» για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Α. Παπανδρέου στο ξεκίνημα του 74… Όταν ταυτοποιούνταν ο χώρος και τα πρόσωπα ως «η αριστερά της αριστεράς»!!! και κατηγορούνταν για εξτρεμισμό και ανευθυνότητα… Οι πράσινοι κληρονόμοι δεν αρκούνται στην τραγική συμπαράταξη με τη δεξιά, αλλά δεν διστάζουν να γίνουν αντιγραφείς και γενίτσαροι…
Ο κ. Βενιζέλος διακατέχεται πλέον από την επιθετική ψυχολογία του ΑΠΟΣΤΑΤΗ, ο οποίος δαιμονολογεί γιατί δε θέλει πια να εξηγήσει αλλά να διασωθεί… Too Late!!! Ακούγεται πλέον «η βοή των πλησιαζόντων γεγονότων». Θα πέσει «όχι μ’ έναν λυγμό μα μ’ έναν βρόντο»
Η Ν.Δ., το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η μεγάλη συντηρητική παράταξη, το κόμμα που σφράγισε την πρώτη περίοδο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, εδώ και καιρό έχει ακολουθήσει παρεμφερή δρόμο αυτοκατάργησης… Μόνο που ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε την αλαζονεία να το διακηρύξει δημοσίως επί ηγεμονίας Γ. Παπανδρέου, η Ν.Δ. το έκανε «στα κρυφά», σιγά – σιγά, σταδιακά, ως κακός μαθητής που αντιγράφει από τον διπλανό του!!! Άργησε αλλά το κατάφερε… Αντίγραψε ό,τι πιο αρνητικό, ό,τι πιο επιζήμιο, έμοιασε σε ότι πιο άσχημο, ό,τι πιο χυδαίο…
Δε μας έφθανε ο λαϊκισμός του ζιβάγκο. Ήρθε και ο λαϊκισμός της γραβάτας και της κασμιρολινάτσας!!!
Δε μας έφθανε το κόμμα – επάγγελμα και η αναξιοκρατία με την πλήρη απουσία κάθε αξιολόγησης και ελέγχου στο όνομα της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού… Ήρθε και η ώρα των γαλάζιων golden boys με τον εθισμό τους στον κρατισμό και το ανηλεές βύζαγμα του κρατικού μαστού και η γαλάζια διακυβέρνηση της «επανίδρυσης του κράτους» με παροχές, προσλήψεις και δάνεια, πολλά δάνεια!!!
Δε μας έφθαναν τα «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.
Ήρθαν και τα «Ζάππεια» και η μεταμφίεση της Ν.Δ. σε μπροστάρη του αντιμνημονιακού αγώνα!!! Ήρθαν οι γαλάζιοι εθνικόφρονες αγωνιστές του Αντώνη Σαμαρά που κοιμόσαντε το βράδυ αγκαλιά με το φαντασμα της Ρόζα Λούξενμπουργκ… Μέχρις ότου το πάρτυ της αμεριμνησίας και της μεγάλης εξαπάτησης του λαού τελείωσε απότομα… Μέχρις ότου ήρθε η ώρα της μεγάλης κωλοτούμπας και ο «λύκος έγινε αρνάκι» εν μία νυκτί!!!
Θα ‘πρεπε όμως να ξέρει ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα ότι «ένας πολιτικός που θυσιάζει τη συνείδηση του για να σώσει τη χώρα του από το χάος, την οδηγεί κατευθείαν σε αυτό, κόβοντας  δρόμο…» Όπως το ίδιο θα ‘πρεπε να ξέρει και ο μεγαλύτερος υιός του Α. Παπανδρέου…
Η Ν.Δ. δεν είναι πια το μεγάλο πολιτικό στρατόπεδο των συντηρητικών και μετριοπαθών Ελλήνων. Δεν είναι το κόμμα των νοικοκυραίων, των παραδόσεων, της λαϊκής δεξιάς και των υποστηρικτών της ελεύθερης οικονομίας. Μεταλλάχθηκε σε αντίγραφο κακού ΠΑ.ΣΟ.Κ. κακέκτυπο, κόμμα χωρίς σάφείς κοινωνικές αναφορές, έχοντας απολέσει πατριωτικά χαρακτηριστικά, παραδομένο άνευ όρων στους ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού…
Τώρα η Ν.Δ. κατάντησε ένας συνασπισμός και ένας αχταρμάς μετρίων, ένα μωσαϊκό και ένα άθροισμα γόνων και κλώνων χωρίς αρχές και πυξίδα…
Τώρα επανήλθαμε στην εποχή του προτεκτοράτου και η γαλάζια αρκούδα χορεύει στον ρυθμό που της δίνουν οι πιστωτές αδιαμαρτύρητα, αγόγγυστα, πειθήνια!
Οικονομικά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι – μέχρι χθες ασήμαντη μειοψηφία – κυριαρχούν στο πολιτικό νεοδημοκρατικό προσκήνιο συνυπάρχοντας με ακραία εθνικιστικά στοιχεία – μέχρι χθες κρύβονταν στο ΛΑΟΣ και την ΕΠΕΝ – με σαφή πολιτικοπνευματική καταγωγή και συγγένεια με τον Λεπέν. Και όλοι αυτοί παλεύουν για τη σωτηρία της πατρίδας… Προεξάρχοντος του Αδώνιδος, του Μάκη του τσεκουράτου… και του Καφρήλου… Θου Κύριε, φυλακήν το στοματί μου!
«Αν δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μάτια μας για να βλέπουμε, τότε αργά ή γρήγορα θα τα χρησιμοποιήσουμε για να ξανακλάψουμε…» (Σάρτρ)
Πρέπει να είναι κανείς τυφλός τα τ’ώτα τον τε νούν, τα τω ματί για να μην το αντιλαμβάνεται. Όταν στην ημερήσια διάταξη ήταν η κατανομή της ευημερίας, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. μαλλιοτραβιόντουσαν και αντιμάχονταν σκληρά μέχρι τελικής πτώσεως, τώρα που σε πρώτο πλάνο είναι η κατανομή βαρών δεν ομονοούν απλά, δε συνεργάζονται αλλά κυριολεκτικά έσονται εις σάρκαν μίαν!!!
Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία η Ελληνική ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε πολλές χώρες οι ανάγκες και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της παγκοσμιοποίησης οδήγησαν σε συνεννοήσεις - συνεργασίες – συμβιβασμούς, ενίοτε οδυνηρούς. Πολλές φορές σε μεγάλες «εκπτώσεις» σε επίπεδο αρχών και ιδεολογίας. Παντού όμως, αυτές οι συνεργασίες – όσο ετεροβαρείς και αν είναι – είναι συνεργασίες ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ που διατηρούν τις αρχές τους και τη φυσιογνωμία τους, σέβονται την παράδοση, την κληρονομιά και τον εαυτό τους! Αυτό ισχύει για χριστιανοδημοκράτες αλλά και σοσιαλδημοκράτες, για οικολόγους – πράσινους και αριστερούς ριζοσπάστες.
Στην Ελλάδα δυστυχώς μπορεί να υπάρχουν πολιτικά κόμματα αλλά κατ’ ουσίαν δεν υπάρχει πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχουν εμπεδωμένοι θεσμοί και όπου υπάρχουν συχνά καταλύονται…
Δεν υπάρχει ούτε συντηρητικό ούτε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα σήμερα! Αποκόμματα υπάρχουν δεξιά και αριστερά… Αποκαΐδια…
Υπάρχει μόνο πολιτικό προσωπικό που απεγνωσμένα προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση και τα προνόμια του. Παντοιοτρόπως… Προσφέρουν άπαντες «γην και ύδωρ»!
Να γιατί δεν πρέπει να ξαφνιάζει τους νοήμονες  και όχι βέβαια τους αμνήμονες, η ανθεκτικότητα της Ελληνικής πολιτικής τάξης σε πείσμα της βαθύτατης απόνομιμοποίησης της…
Γιατί ανενδοίαστα οι «βαρώνοι» της ΠΑΣΟΚΟΝΕ-ΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θέτουν διαχρονικά  το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες και τις συλλογικές επιδιώξεις!
Εφηύραν τα χρυσοπληρωμένα επικοινωνιακά επιτελεία τους, την επαίσχυντη θεωρία που διακινούν περί «σωτηρίας της χώρας».
Γιατί όμως η προγραμματική συμφωνία Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. έγινεκουρελόχαρτο πριν καν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», μόλις «καβατζώθηκε» η προεδρία και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης από την γαλαζιοπράσινη συμπαράταξη;
Γιατί να ξεχάσουμε ότι ιστορικά, τις λίγες φορές που Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατάφεραν να βρουν τον «ελάχιστο κοινό παρανομαστή» τον βρήκαν πάντα σε βάρος της αξιοκρατίας της απλής λογικής και τελικά σε βάρος του Ελληνικού λαού;
Η αλήθεια είναι ότι είχαν μάθει να κοκκορομαχούν δημοσίως και να συνδιαλέγονται – ενίοτε δε να συνεταιρίζονται – παρασκηνιακά, πίσω από τις κουρτίνες. Δυστυχώς όχι για τη σωτηρία της χώρας.
Σήμερα, οι μάσκες έχουν πέσει… Όπως έχει λιγοστέψει η τσίπα και τοφιλότιμο… Αν τυχόν έχουμε λησμονήσει την ΑΘΛΙΑ πράξη διορισμού του ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσινγκτον με υπογραφή Α. Σαμαρά, ήρθε τις προάλλες ο προκλητικός διορισμός του Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στην διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. δια χειρός Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!! Δεν έχουν το Θεό τους!!!
Ο διαπρύσιος κήρυκας της άγριας λιτότητας, ο άτεγκτος Μερκελιστής και ακραιφνής θιασώτης της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, διορίζει εν έτει 2014, εν μέσω χρεοκοπίας, με τη σφραγίδα του και επιβραβεύει τον τέως Υπουργό Οικονομικών που οδήγησε το Ελληνικό τρένο στον πιο ιλιγγιώδη και φρενήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της ιστορίας!!! Ω καιροί, ω ήθη…
Κύριε Στουρνάρα αυτό λέγεται εκσυγχρονισμός, εξυγίανση και μεταρρύθμιση; Ε όχι… Δυστυχώς περάσατε και σεις με άριστα τις εξετάσεις  της ΠασοκοΝεοδημοκρατικής ολιγαρχίας…
Δίκαια συγκαταλέγεσθε στη χορεία των πλιατσικολόγων του ιδρώτα και των ελπίδων του Ελληνικού λαού!
Μας παραμυθιάζουν σήμερα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. ότι δήθεν για τη σωτηρία της χώρας παραμέρισαν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ – ΑΡΧΕΣ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Θυσιάζονται!
Αλήθεια, χάριν ποίων υπέρτατων εθνικών συμφερόντων, μερικά χρόνια πριν, όταν ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η κρίση, ξεκίνησε ο χορός των «μεταμφιεσμένων», το ατελείωτο πάρτυ των «διαπλεκομένων», το δικομματικό γαϊτανάκι ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. σε μια σειρά κοινωνικούς χώρους, στην οικονομική δραστηριότητα, στην Αυτοδιοίκηση αλλά και σε μεγάλα σκάνδαλα;
Για να σώσουν τη χώρα, μεγαλόσχημα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. έπαιρναν μίζες από τη Siemens;
Για να σώσουν τη χώρα θεωρούσαν υποχρέωση του κάθε Χριστοφοράκου να τους προμηθεύει αδαπάνως μέχρι και την προσωπική τους καφετιέρα;
Το μόνο που δεν ξέρουμε αν έχουν ζητήσει, είναι τα τσιγάρα στο γραφείο τους «τζάμπα» από τον περιπτερά της γειτονιάς τους…
Για να σώσουν τη χώρα βρίσκονται πάντα οι μόνιμοι θορυβώδώς κενολογούντες στα τηλεοπτικά παράθυρα, ομοτράπεζοι και συνδαιτυμόνες, γαλάζιοι και πράσινοι, στα ίδια πριβέ δείπνα των «μεγάλων οικογενειών», στις ίδιες θαλαμηγούς φιλοξενούμενοι, στα ίδια πάρτυ καλεσμένοι, παρέα όλοι μαζί με τα «επιχειρηματικά τζάκια» και τα «δημοσιογραφικά πιστόλια»;
Για να  σώσουν τη χώρα έκαναν «πρόβα νυφικού» στην Πελοπόννησο πριν τέσσερα χρόνια, χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη για να ενθρονίσουν στην περιφέρεια τον μέγα αυλάρχη Πέτρο; ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «εις σάρκαν μίαν» έσωσαν την Πελοπόννησο ή μήπως την παρέδωσαν ως αλυσοδεμένη εταίρα – πρωταθλήτρια της ανεργίας και με διδακτορικό στη διαπλοκή – στην κλίνη του κ. Φούχτελ;
Η μνήμη της ηγεσίας της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι προφανώς εναλλασσόμενη! Αλλάζει ανάλογα με τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις ανάγκες της προπαγάνδας. Ξεχνάνε τόσο εύκολα… Αλλάζουν γνώμη πανεύκολα.
Τι το συλλογικό, τι το ανιδιοτελές εκπέμπει σήμερα η καθημερινή πολιτική πρακτική των μεγάλων αλλά και των μικρών προεστών της κομματικής ολιγαρχίας που κυβερνά τη χώρα; Ποιος είναι ο τρόπος ζωής τους, η κοινωνική τους συμπεριφορά; Τα πάντα, έναςεπιθετικός ατομικισμός.
Ποιοι είναι τελικά οι πολιτικοί της σημερινής Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ; Είναι πολιτικοί που έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, θεωρούν ότι όλοι τους χρωστάνε ενώ εκείνοι δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπερτιμημένες μετοχές…. Όλα αυτά τα «γκρίζα και ατσαλάκωτα κοστούμια και ταγιέρ» μοιάζουν με «τοίχους από γιαούρτι» που συνηθίζουν να θάβουν τον ασθενικό πολιτικό εαυτό τους κάτω από αλλεπάλληλες κουβέρτες σπουδαιοφάνειας.
Όλες αυτές οι μετριότητες, οι υπομετριότητες και οι ανθυπομετριότητες που αποτελούν την τωρινή ηγεσία της ΠΑΣΟΚ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ θέλουν να οδηγήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα στην απόγνωση, στην απελπισία, στην κατατονία και στην κατάθλιψη. Θέλουν να οδηγήσουν τον λαό σε «λέσχες ομαδικής ψυχανάλυσης»… Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά αντίθετα η περιδεής και καταφανώς ανήμπορη κυβέρνησή του !!! Με όρους κοινωνικής ψυχολογίας η «ΠασοκοΝεοδημοκρατική συμπαράταξη» υποφέρει από «γνωστική ασυμφωνία»… Οι κυβερνώντες αντί να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στις πεποιθήσεις τους, προσαρμόζουν τις πεποιθήσεις τους στη συμπεριφορά τους
Αρκετοί θα αναρωτηθούν και μερικοί ίσως θα δυσανασχετήσουν για την οξύτητα του λόγου, την ακαμψία των διατυπώσεων, τη «σκληρότητα» των λέξεων, όταν μάλιστα αποτυπώνονται στα γραφόμενα κάποιου που είχε μια διαδρομή 30 χρόνων στο ΠΑ.Σ.ΟΚ. (1974- 2004).
Είναι προτιμότερη όμως – όσο και αν πονά – η αλήθεια των λόγων που δε μπορεί να την επιχωματώσει κανένα ψέμμα από τα μισόλογα, το φαρισαϊσμό και την υποκρισία! Ιδιαίτερα μάλιστα όταν οι λέξεις εκφέρονται από χείλη ανθρώπων που έχουν δώσει αγώνες διαχρονικά και έχουν παλέψει για συλλογικούς στόχους και επιδιώξεις και όχι για προσωπικές τακτοποιήσεις και ατομικά βολέματα, όταν οι λέξεις γράφονται από τη γραφίδα κάποιων που είχαν πάντα το θάρρος της γνώμης και δοκιμάσθηκαν στην «πρώτη γραμμή» χωρίς ποτέ να προδώσουν τις αξίες τους, αψηφώντας συνειδητά τις «σειρήνες» της εξουσίας και το κυριότερο χωρίς ποτέ να διανοηθούν καν να βάλουν το χέρι στο βαζάκι  με το μέλι… 
Η εκφυλιστική πολιτική διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ίσως θα είχε αποφευχθεί αν υπήρχαν πολλές δυνατές φωνές αυτογνωσίας, πολιτικού θάρρους και ανιδιοτέλειας ΤΟΤΕ, όταν έπρεπε, πριν πολλά χρόνια και βέβαια αντίστοιχα θαρραλέες στάσεις ζωής και πολιτικής συμπεριφοράς…
Η κακόβουλη και υστερόβουλη κριτική δεν μας αφορά… Οι κακεντρεχείς «γνωρίζουν» ότιόταν φθάσαμε στο τέλος του δρόμου, κλείσαμε την πόρτα πίσω μας ήσυχα και απλά, με αξιοπρέπεια, όρθιοι, αγωνιστικοί. Το κάναμε όταν το κόμμα ήταν κραταιό και in ενόσωδέσποζε και κυριαρχούσε, πολύ πριν πάρει       την κάτω βόλτα..
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Δεν κάνουμε πολιτική εκ του ασφαλούς. Δεν οχυρωνόμαστε στις πικρίες και τις απογοητεύσεις μας. Δεν κλεινόμαστε στο κάστρο της μοίρας μας…
Είμαστε περήφανοι άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Όχι εγωιστές… Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε στην πλάτη μας το «βάρος» που μας αναλογεί, όμως δεν αυτομαστιγωνόμαστε. Και προπάντων δε νιώθουμε την ανάγκη απολογίας στους «μετά       Χριστόν προφήτες»...
Όσοι ελάχιστοι επιμένουν να υπερασπίζονται το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ουσιαστικά υπερασπίζονται όχι ένα ζωντανό κόμμα αλλά κάποιο τοτέμ, ένα είδωλο που κείται εκτός της ιστορίας…
Όσοι εννοούν να κρατούν πεισματικά ως ιδιοκτησία την αποκλειστικότητα της «αριστεροσύνης» και της ιδεολογικής καθαρότητας, είναι βέβαιο ότι απλά «πυροβολούν στον αέρα..»
Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε decafeine διαμαρτυρόμενοι όταν διαφωνήσαμε με την πορεία εκφυλισμού και δε συνηθίζαμε ποτέ να βάζουμε στο σάπιο κόκκαλο, μαχαίρι χάρτινο!
Στη διαδρομή μας δεν υπήρξαμε ορφανά του Άκη, θεραπαινίδες της Μιμής ούτε νεοφιλελεύθεροι «υδράργυροι» του εκσυγχρονισμού ούτε υπηρετήσαμε στην αυλή του Γιώργου
Προτιμήσαμε να ζήσουμε στον άγριο βοριά μιας αξιοπρεπούς ζωής. Μόνοι …
«Δε χάσαμε και τίποτε σπουδαίο
στις παρακάμψεις των καλών ελπίδων
ψεύτικοι φάροι μας θαμπώσανε για λίγο
κάτι χρονάκια που είχαμε τα δώσαμε στο γραίγο»
Ζήσαμε πολλά μαζί. Ζήσαμε πολλές χαρές αλλά και πίκρες. Είναι αλήθεια ότι καταφέραμε πολύ λιγότερα απ’ όσα επιδιώξαμε.
Μας στενοχωρεί η εκ των υστέρων συνειδητοποίηση ότι πράγματα, οράματα και πρόσωπα που φάνταζαν σπουδαία κάποτε, αποκάλυψε ο καιρός τη ρηχότητα τους
Και για να λέμε όλη την αλήθεια, χρειάζεται μελέτη, χρόνος, εμπειρία για να καταλάβει κανείς ότι η πολιτική στην Ελλάδα έχει δυστυχώς ένα χαρακτηριστικό που δεν το παίρνουμε – ειδικά νέοι– σοβαρά υπόψη: Σε πείθει συχνά, πρώτα να ξεγελάσεις τον εαυτό σου. Οι άλλοι έπονται.....
Φάγαμε όλα αυτά τα χρόνια από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Ν.Δ. αρκετή ιδεολογία… Μαζί τη φάγαμε! Βαρυστομαχιάσαμε ! Αρκετά με τα σαθρά και ψεύτικα ιδεολογικά τείχη που έχτιζαν επιτήδειοι πολιτικάντηδες όχι για να προστατέψουν τις παρατάξεις τους και να βοηθήσουν τη χώρα και τους ανθρώπους της αλλά για να προστατέψουν τα κομματικά τους φέουδα και κυρίως την προσωπική τους καριέρα και μακροημέρευση στα ρετιρέ της εξουσίας…
Αρκετά με τις ιδεολογίες τους! Ας ξαναθυμηθούμε όλες και όλοι ότι υπάρχουν ΑΡΧΕΣ καιΑΞΙΕΣ! Διαχρονικές, πανανθρώπινες, αρχές και αξίες που ενώνουν και δε χωρίζουν
Έχουμε δύσκολα μπροστά μας. Να ξαναδώσουμε αξία σε ό,τι αξίζει! Θα φάμε γερές θάλασσες και δεν είμαστε μαθημένοι. Να τραβήξουμε κουπί και όχι τα μαλλιά του διπλανού μας... Ας ξηλώσουμε οι ίδιοι την κουλτούρα της σπατάλης που μπαζώνει τη ζωή μας με σκουπίδια πολυτελείας… Ας αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία, ώστε να αποκτήσουμε ανοικτούς ορίζοντες και να κατανοήσουμε στην πράξη έννοιες όπως ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η ανεκτικότητα, η συλλογικότητα. Ας διώξουμε το φόβο από μέσα μας! Και επιτέλους, ας πετάξουμε τα «πολιτικά σκουπίδια» όχι στη θάλασσα όπως ίσως θα τους άξιζε – γιατί είναι οικολογικά ανάρμοστο – αλλά τουλάχιστον ΕΞΩ από το Κοινοβούλιο, τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τις ζωές μας!
Οίκτος και περιφρόνηση τους αξίζει… Και βέβαια «ΜΑΥΡΟ» πολύ «μαύρο» στις εκλογές! Σε όλους και όλες όσοι μυρίζουν ΠασοκοΝεοδημοκρατική κομματίλα… Σε όλους όσους κρύβονται, μασκαρεύονται ή αναζητούν «πλυντήρια» της τελευταίας στιγμής…
Ας παραμείνουμε νηφάλιοι, ψύχραιμοι, οξυδερκείς. Ας αναζητήσουμε το καθαρό βλέμμα, τους νέους ανθρώπους, ας ρισκάρουμε με φρέσκα πρόσωπα και ας δοκιμάσουμε άλλες επιλογές.
Κάποιοι επιμένουν να είναι αμετανόητοι ή απλώς ανόητοι. Δικαίωμά τους. Δε θα τους ακολουθήσουμε όμως. Καιρός να ανοίξουμε περπατησιά. Να πορευθούμε ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ!!! 
«Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι» Είναι επιτακτική ανάγκη να μην παρασυρθούμε από την οργή και το φανατισμό που τυφλώνουν… Όχι στο κυνήγι μαγισσών! Κινδυνεύουμε να χάσουμε ως Ελληνικός λαός την ικανότητα της στρατηγικής σκέψης και το χάρισμα της ευφυΐας ακριβώς τώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο!
·          Δεν «τσιμπάμε» σε ανιστόρητες και γελοίες γενικεύσεις που τραυματίζουν την έτσι και αλλιώς αδύναμη δημοκρατία μας και την πετροβολούν ασυλλόγιστα βάζοντας την στο ίδιο «ίδιο καλάθι» με την επάρατο επταετή δικτατορία! Όχι στην παραχάραξη της ιστορίας, όχι στο ψέμμα, όχι στην αποβλάκωση. Σεβασμό σε αυτούς που είχαν το θάρρος και αγωνίσθηκαν…
·          Δεν ισοπεδώνουμε, δεν απαξιώνουμε, δεν παραγνωρίζουμε συλλήβδην τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα βήματα προόδου της μεταπολιτευτικής περιόδου.
·          Δε λησμονούμε την ιστορία μας. Διαβάζουμε, συζητάμε, μαθαίνουμε. Μέχρι πριν 200 χρόνια ήμασταν μια μικρή επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…
·          Παίρνουμε υπόψη ότι ο Ελληνισμός έζησε πάντα μέσα στο πρόσκαιρο και στουπερβολικόΜπορεί να κάνει θαύματα για μια στιγμή, μα δυσκολεύεται να κάνει προσπάθεια διαρκείας
·          Δεν γυρίζουμε την πλάτη στο δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και αν το χλευάζουμε για τη μη απόδοση δικαιοσύνης και την ατιμωρησία αυτών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αξιοποιούμε το ένστικτο αυτοσυντήρησης για να μην οδηγηθεί η κοινωνία σε πλήρη ανομία και η χώρα σε εκτροπή!
Η Χρυσή Αυγή είναι το καθαρτήριο της διεφθαρμένης πολιτικής ελίτ! Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικό κόμμα – τιμωρός όπως λανσάρεται αλλά αποτελεί ένα πλυντήριο για να ξεπλύνουν τις «αμαρτίες» τους τα συστημικά κόμματα…
Παρούσας της Χ.Α είναι όλοι τους δημοκράτες και προοδευτικοί!!!
Μπροστά στο βόθρο της Χ.Α η ΠασοκοΝεοδημοκρατική συμπαράταξη μοιάζει θεματοφύλακας της νομιμότητας και της δημοκρατίας... Να γιατί τα media «ανακάλυψαν»  όψιμα και προβάλλουν καθημερινά το προφίλ της σαπίλας της Χ.Α. Αλλά ο φασισμός δεν ήρθε τώρα!!! Πού ήταν τόσα χρόνια δικαστές, εισαγγελείς, ανακριτές, αστυνομία και πολιτική ηγεσία του τόπου; Δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για το ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΔΙΚΤΥΟ νταβατζήδων, μπράβων, λαθρεμπόρων, φονιάδων;
Γέμισε ο τόπος τρομαγμένους γιατί πρώτα αφέθηκε να γεμίσει μελανοχίτωνες τρομοκράτες από τις ραθυμούσες διωκτικές αρχές και τη βραδυπορούσα Δικαιοσύνη… Και βέβαια σημαντικές ευθύνες έχει η ΠασοκοΝεοδημοκρατία που αρκετές φορές στο παρελθόν όταν έπρεπε να  αντιμετωπίσει με πολιτικό σθένος τους φασίστες, τους ρατσιστές και τους ακραίους εθνικιστές έβαλε αρκετό νερό στο κρασί ή περισσότερα παγάκια στο ουίσκι της, επειδή δήθεν τους υποχρέωσε ο ευγενής σκοπός της σωτηρίας της χώρας!!!
Δεν ξεχνάμε ότι η νομιμοποίηση της ακροδεξιάς με την προσφορά κυβερνητικών θέσεων σε στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ οδήγησε στη χαλάρωση των κριτηρίων, στην ύπνωση του δημοκρατικού ενστίκτου και στην εξοικείωση με το αδιανόητο….
Όταν δεν ακούγονται φωνές στους δρόμους δε σημαίνει ότι όλα πάνε καλά και είναι υπό έλεγχο… «Περισσότερο και από το τραγούδι των Σειρήνων, πρέπει να φοβάσαι τη ΣΙΩΠΗ!» Η βία γεννιέται τη στιγμή που ο άνθρωπος αισθάνεται μόνος εναντίον όλων… Όταν η οργάνωση της κοινωνίας αποτυγχάνει να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια.
Ας συνειδητοποιήσουμε ότι τα πολιτικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με νοσηρό συναισθηματισμό ούτε με ψυχώσεις. Δεν αντιμετωπίζονται βέβαια ούτε με τη χειρότερη μορφή βίας που είναι ο ΦΟΒΟΣ! Πολύ δε περισσότερο δε λύνονται αλλά επιδεινώνονται όταν οι κυβερνώντες επιλέγουν το ΨΕΜΜΑ ως συνταγή πολιτικής και ο λαός τέρπεται παράγοντας ψευδαισθήσεις και χορταίνει καταναλίσκοντας μεγάλες δόσεις εθνικής αυταρέσκειας…
«Αλλά που να βρεις τη λογική στον ευλογημένο αυτό  τόπο; Ή κι αν τη βρεις, θα τη βρεις χωρίς το γενναίο εκείνο αίσθημα που την καθιστά δημιουργική…» (Κ. Καραμανλής – καλοκαίρι 1945 – επιστολή σε φίλο του).
Τι θέλουμε σήμερα;
Επιζητούμε μια ΚΑΤΑΔΙΚΗ για το παρελθόν αλλά και ένα ΣΧΕΔΙΟ για το μέλλον!!!
Δεν αρκεί η πολιτική αποδοκιμασία της ΠασοκοΝεοδημοκρατίας. Εμείς δε θέλουμε ο κόσμος να υποχρεωθεί να επιλέξει στις εκλογές «με τον τρόπο που παίρνει το καθαρτικό του…»!!! Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε «πίσω από το λόφο με τα σκουπίδια» για να υποσχεθούμε την επόμενη μέρα με πολιτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Να πούμε την αλήθεια, ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό λαό! Θα περάσουμε τηνκοιλάδα των δακρύων για να εισέλθουμε σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης, για να σωθεί η χώρα με τους πολίτες όμως ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, ΟΡΘΙΟΥΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ!!!
Είναι ιστορική ευκαιρία για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην Ελλάδα να παίξει ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ στη σωτηρία της χώρας και των πολιτών της!
Η Αριστερά στη χώρα μας σήμερα δε χρειάζεται «Μέτωπα»… Η Αριστερά δεν είναι στριμωγμένη… Η Ν.Δ του κ. Σαμαρά είναι «στριμωγμένη στα σχοινιά» και σύντομα θα χρειασθεί να φτιάξει «Συναγερμό».
Η πατρίδα μας σήμερα χρειάζεται την Αριστερά. Η Ευρώπη χρειάζεται την Αριστερά! Έχει ανάγκη από ισχυρές δυνάμεις αντίστασης στην αχαλίνωτη επίθεση του νεοφιλελευθερισμού που είναι ο νέος σταλινισμός!! Έχει ανάγκη από ισχυρές δυνάμεις ανάσχεσης της ανελέητης επιδρομής της «ζώνης του χρήματος» και των αγορών ενάντια στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις…
Όλοι μας σήμερα χρειαζόμαστε την Αριστερά. Πρέπει να περάσουμε απέναντι!!! Με τημοναδική βάρκα που διαθέτουμε και όχι να καθόμαστε στο λιμάνι και να κοιτάμε το νησί
Έχουμε ανάγκη από μια Αριστερά της ευθύνης και της ανατροπής που θα συσπειρώσει και θα ενώσει όλες ανεξάρτητα τις υγιείς, δημιουργικές, προοδευτικές δυνάμεις του Έθνους!
Η Αριστερά θα κερδίσει άνετα τις εκλογές! Οι πολίτες ξέρουν καλά πλέον ότι οι πολιτικοί της ΠασοκοΝεοδημοκρατικής κυβέρνησης είναι σαν τις βρεφικές πάνες, πρέπει να αλλάζουν συχνά και για τον ίδιο πάντα λόγο… Το μέγα ζήτημα είναι το ΜΕΤΑ γιατί η Αριστερά έχει ένα ταλέντο: να κερδίζει μάχες και να χάνει τον πόλεμο.
Να γιατί, η Αριστερά πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ και γι’ αυτό δεν χρειάζεται ιδεολογικά ξόρκια και εμμονές αλλά δημόσιος λόγος, στέρεος, λογικής και ευθυκρισίας. Για να διαλυθούν «τόνοι δημοσιογραφικής και ακαδημαϊκής μνημονιακής ομίχλης..» Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...
Στην καθημαγμένη σημερινή Ελλάδα, η Αριστερά δεν μπορεί και δεν πρέπει μόνη της να σηκώσει το βάρος για να πετύχει το ηράκλειο έργο ανατροπής που απαιτείται. Χρειάζονται και άλλες δυνάμεις. Δυνάμεις και πρόσωπα που δεν συμμετείχαν βέβαια στο ξέσκισματης χώρας και στην κοινωνική εξαθλίωση…
Τι χρειάζεται ο τόπος σήμερα; Ένα ελάχιστο πρόγραμμα άμεσης αντιμετώπισης της καταστροφικής πορείας που να ανταποκρίνεται στις επείγουσες ανάγκες της ιστορικής στιγμής.
Ελάχιστο καθήκον της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η αναθεώρηση των όρων του αποτυχημένου μνημονιακού προγράμματος, η επείγουσα αναθέρμανση της οικονομίας και βέβαια  η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ιδιαίτερα δυσχερής είναι αλήθεια παρά ταύτα αναγκαία, όση εντέλει υπάρξει…
Στην τωρινή συγκυρία, που είναι δυσμενέστατη για την Ελλάδα, έχει προέχουσα σημασία να κερδηθεί χρόνος χωρίς να απώλεσθεί έδαφος για να μπορέσει η πατρίδα μας να πάρει μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΑ… Να γλυτώσουμε ανεπανόρθωτες, μοιραίες απώλειες!!!
Ας αντιληφθούν όλες και όλοι ΣΩΣΤΑ τις ανάγκες της συγκυρίας, το πατριωτικό καθήκον και ας παραμερίσουν τον σεχταρισμό και την πλειοδοσία…
Η καλλιέργεια της αυταπάτης των «εύκολων λύσεων» είναι εξίσου καταστροφική με τη θεωρία των «μονόδρομων»!!!
Τα επόμενα χρόνια, οι πολίτες της χώρας θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το λογαριασμό προηγούμενων δεκαετιών λαϊκιστικής ευφορίας… Θα πληρώνουν το μάρμαρο για  ξιπασμένες και νεοπλουτίστικες συμπεριφορές, για τα πολλά δάνεια σε μια κρατικοδίαιτη και ελάχιστα παραγωγική οικονομία, για την απληστία, τον παρασιτισμό και τη φοροδιαφυγή που έγιναν μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς και λειτουργίας, για τις μίζες της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που έγινε μοντέλο πολιτικής offshore!!!
Οι Έλληνες είναι ευφυής, δημιουργικός αλλά και φιλότιμος λαός. Δεν «κοιμούνται όρθιοι» … Ξέρουν… Έπαθαν και έμαθαν… Τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ δε θα τους τον φτιάξει ούτε θα τους τον χαρίσει κανένας!!! Οι ίδιοι θα τον ανοίξουν! Με την προσωπική τους εργασία, το συλλογικό μόχθο. Με τον ιδρώτα, τη μελέτη και τη γνώση. Με τον αγώνα τους και την αγάπη για την πατρίδα. Με τη θέληση να μην αφήσουν το πιο σημαντικό κεφάλαιο του τόπου, τους ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ να οδηγηθούν στην αυτοεξορία!!!
Την Ελλάδα σήμερα την κυβερνά ο ΦΟΒΟΣ! Αυτό πρέπει τάχιστα να τερματιστεί. Συνιστά ανωμαλία…
Ο Έλληνας δικαιούται να ελπίζει και να απαιτεί μια κυβέρνηση που θα εμπεδώσει τοαίσθημα δικαιοσύνης στους πολίτες και θα έρθει σε ρήξη με τη σαπίλα και τη διαφθορά.
Ο Έλληνας δικαιούται να ελπίζει και να απαιτεί μια κυβέρνηση που με το που θα αναλάβει την εξουσία δε θα κάνει γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια όπως έκανε η ΠασοκοΝεοδημοκρατική ολιγαρχία τόσα χρόνια. 
Ας σταθούμε ΟΡΘΙΟΙ. Ας αντιμετωπίσουμε επιτέλους με αξιοπρέπεια, με ψηλά το κεφάλι τις πηγές κακοδαιμονίας της πατρίδας μας. Να ξέρουμε ότι δε φθάνει να τους δώσουμε πέντε φάσκελα… Δε φθάνει να διαλέξουμε στρατόπεδο… Να είμαστε έτοιμοι να φυλάξουμε και σκοπιά! Πρόθυμοι να συμμετέχουμε, να παλέψουμε, να αγωνισθούμε. Έφθασε η ώρα που το τσιμέντο θα ραγίσει από το απροσδόκητο γρασίδι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: