Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η μάχη της Ασπασίας συνεχίζεται.


Η 17χρονη Ασπασία παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. Το παλεύει γιατί έχει στόχους. Τελείωσε τη δεύτερη τάξη του Λυκείου με 18. Ήθελε να γίνει εγκληματολόγος. Από τη βαθμολογία της μπορούσε να το επιτύχει, ένα μικρό πρόβλημα ακοής όμως θα την εμπόδιζε, γι’ αυτό αποφάσισε να στραφεί στα Παιδαγωγικά, όντας μαθήτρια της θεωρητικής κατεύθυνσης.
Το σημαντικό πρακτικά είναι να σταματήσει να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη. Τις τελευταίες τρεις μέρες τής αφαιρούν το μηχάνημα για να βρει τις ανάσες της, ώστε να μπορέσει σιγά σιγά να αντεπεξέρχεται μόνη της αναπνευστικά. Απώτερος στόχος είναι να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου φοβούνται μικρόβια. Πριν από λίγες μέρες, άνοιξε τα μάτια της. Προσπαθεί να εστιάσει. Πλέον αντιδρά στο άγγιγμα της μητέρας της. Η ελπίδα όχι μόνο δεν παύει να υπάρχει, αλλά ενισχύεται.



 Παρ’ όλα αυτά, είναι μια πραγματικά δύσκολη μάχη, αφού το οίδημα στον εγκέφαλο δεν έχει υποχωρήσει, η τελευταία αξονική έδειξε ότι η κατάσταση παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Οι σφαίρες που έχει δεχθεί, μία στο ζυγωματικό, μία στο δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο, δεν έχει καταστεί εφικτό ακόμη να αφαιρεθούν. Μέσα στις επόμενες μέρες, η οικογένεια αναμένει απάντηση και από ένα κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο, στο οποίο έχουν σταλεί όλες οι εξετάσεις της. Οι προσευχές όλων βρίσκονται στο πλευρό της Ασπασίας, που –ένα μήνα και τρεις μέρες τώρα– αποδεικνύει ότι είναι ένα αξιοζήλευτα δυνατό πλάσμα!
ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: