Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Τρίπολη: Καταγγελία για αστυνομική βία


Την Αστυνομία για βία κατήγγειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας, σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι πριν από λίγες ημέρες στην Τρίπολη, «τρεις νέοι, επιστρέφοντας στο σπίτι τους δέχτηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση, κατά αρχήν από έναν αστυνομικό με πολιτικά και με συμβατικό αυτοκίνητο, ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν τρία περιπολικά με 10 - 12 ένστολους». Προσθέτει δε στην ίδια ανακοίνωση, ότι ξυλοκόπησαν τον έναν νεαρό με βάναυσο τρόπο και τελικά τον μετέφεραν στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, μετά από λίγες ώρες όπου παρέμεινε για νοσηλεία.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι, «καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη αυθαιρεσία και βία των αστυνομικών εναντίον του νεαρού συμπολίτη μας. Αποτελεί καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και πρόκληση για την τοπική κοινωνία».
Επίσης, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα «στην πλήρη διερεύνηση του συμβάντος για τον αυθαίρετο προπηλακισμό και το βάρβαρο ξυλοκόπημα του άτυχου φοιτητή. Στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αστυνομικών».
Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου οργανώνει συγκέντρωση το προσεχές Σάββατο στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην συνέχεια πορεία στην Τρίπολη «για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία».
Σημειώνεται ότι χθες το πρωΐ για την υπόθεση αυτή, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο νεαρός ο οποίος ανέφερε το περιστατικό και είπε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών. Στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, σημείωσε ότι ο νεαρός, δεν δέχτηκε τον έλεγχο των αστυνομικών, προέβαλε αντίσταση και έβρισε τους αστυνομικούς χυδαία. Είπε επίσης, ότι οι συνάδελφοί του έπραξαν τα νόμιμα και δεν αποδέχεται τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας, ενώ τόνισε ότι έχουν καταθέσει μήνυση οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος.
Για την υπόθεση ανακοινώσεις εξέδωσαν η νεολαία του ΣΥΝ Αρκαδίας, η νεολαία ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και το νομαρχιακό συμβούλιο της ΚΝΕ Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: