Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία με τη κυβέρνηση για τη διαχείριση απορριμμάτων


Την άμεση διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο συμφώνησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με την κυβέρνηση στη διϋπουργική επιτροπή που συστάθηκε χτες αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Πρόκειται για μία απόφαση που θα βασίζεται στην αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή.
Παράλληλα, ο ανάδοχος που θα επιλεγεί, θα έχει από την πρώτη μέρα την υποχρέωση της σωστής προσωρινής διαχείρισης μέχρι και την οριστική επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Επισημαίνεται ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας η περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την παρακολούθηση της εκπόνησης της μελέτης κόστους του έργου, το συντονισμό των προμελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την δημόσια διαβούλευση, μέσω της ιστοσελίδας της περιφέρειας για το σχέδιο περίληψης προκήρυξης του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: