Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΜΑΝΩΛΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΝΔ


Δυσκολότερος αντίπαλος για όποιον κατέβει, ο Πέτρος Τατούλης

Τον γραμματέα συνδικαλιστικού Γιάννη Μανώλη προκρίνει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερονομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου, δημοσκόπηση της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαίου – αρχές Ιουνίου από μεγάλη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται σε μόνιμη βάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταγράφει τα εξής: 

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 34% ο Γιάννης Μανώλης και ακολουθούν ο Δημήτρης Δράκος με 15%, ο νομάρχης ΑργολίδαςΒασίλης Σωτηρόπουλος με 12,5% και ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Τάκης Σκανδαλάκηςμε 12%. Επιπλέον, ο κ. Μανώλης έχει μεγάλη δημοτικότητα η οποία μεταφράζεται και σε ψήφο (προφανώς στο β΄ γύρο) ανάμεσα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων: 58% στο ΛΑΟΣ με το 56% να δηλώνει ότι «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» θα τον ψηφίσει, 37% στο ΚΚΕ με το 27% να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και σε ΣΥΝ είναι 36% και 21,4% και 27% και 14,8% αντίστοιχα. Στα ίδια ερωτήματα τα υπόλοιπα πρόσωπα κειμένονται ανάμεσ στο 5 και 8% αναφορικά με τη δημοτικότητα και 3 με 4%  στη διείσδυση σε άλλους κομμαστικούς χώρους.  

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον πρώην βουλευτή είναι ο Πέτρος Τατούλης, που επίσης έχει διείσδυση σε όλους τους κομματικούς χώρους. 

Και δεύτερη δημοσκόπηση για το «όχι» στον Μανώλη 

Πάντως, καθότι η ΝΔ αφενός έχει καταλήξει στο να στηρίξει πρόσωπα από την Αυτοδιοίκηση (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7049) και αφετέρου παρατηρείται η δημιουργία συνασπισμού μεταξύ των νεοδημοκρατών νομαρχών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας Νίκου Ταγαρά , προκειμένου ο Δ. Δράκος να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης και οι άλλοι δύο αντιπεριφερειάρχες, η ΝΔ προχωρά αυτές τις ημέρες και σε δεύτερη δημοσκόπηση προκειμένου να ξανα- μετρήσει τους εν δυνάμει υποψηφίους της. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η δημοσκόπηση αυτή γίνεται προκειμένου να βρεθεί ένας εύσχημος τρόπος ο πρόεδρος της ΝΔ να πει «όχι» στον Γ. Μανώλη, καθώς στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ήδη βαμμένη γαλάζια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: