Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΙ


Η απίστευτη αυτή ιστορία που μπορεί να μην είναι πρωτοφανής αλλά δεν παύει να είναι συγκλονιστική εκτυλίχθηκε στα Ιωάννινα.
 Μια γυναίκα 52 ετών τηλεφώνησε σε τοπική εφημερίδα και ζήτησε να... να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της
. Ο λόγος; Να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη. Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
 Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας. 


 Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. 
 «Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη. 'Ετσι, τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» με φωνή που έτρεμε. Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα
.Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε. Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής:
“Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της. Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της.
 Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων. Ετσι και έγινε
. Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα. Η διεύθυνση της εφημερίδας τηλεφώνησε στην γυναίκα και έμαθε την ιστορία της. 
Σοκαρισμένοι είναι οι υπάλληλοι της εφημερίδας ''ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ'' μετά την συζήτηση που είχαν με την 52χρονη γυναίκα η οποία ήθελε να πουλήσει το νεφρό της για να σώσει τα παιδιά της http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: