Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

Προκήρυξη της επιτροπής Αργολίδας για την κινητοποίηση στις 28/3


http://www.akribeia-stop.gr/
Κι άλλη αύξηση στον ΦΠΑ; Κι άλλοι φόροι στα καύσιμα; Μείωση μισθών; Περικοπές επιδομάτων; Διάλυση ασφαλιστικού;
Πάλι εμείς θα πληρώσουμε την κρίση τους;
Κάθε μέρα ανακοινώνεται κι ένα μέτρο που λεηλατεί το εισόδημά μας. Κάθε μέρα πληρώνουμε όλο και περισσότερα και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα.
Ας ξεκινήσουμε να απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Να σταματήσουμε μια μια τις πληγές που ματώνουν τις τσέπες και την ζωή μας.


Η Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στα πλαίσια των πολιτικών παραχώρησης δρόμων-λιμανιών-αεροδρομίων σε ιδιώτες, παραχωρήθηκε για 30 χρόνια (!) στην κοινοπραξία ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε. η οποία απαρτίζεται από τις γνωστές και μη εξαιρετέες : «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «INTRAΚAT».
Η παραχώρηση σε ιδιώτες σήμανε αύξηση των διοδίων (όπως συνέβη σε όλη την χώρα) και την προσπάθεια να αυξηθεί η κερδοφορία των ιδιωτών υπονομεύοντας εναλλακτικούς δρόμους ή τρόπους μετακίνησης.
Επειδή:
Ø η μετακίνηση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να παρεμποδίζεται επειδή κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπούν, έχοντας κάνει τη διαδρομή Αργολίδα – Αθήνα απαγορευτική για αρκετές οικογένειες.
Ø είναι παράλογο για να πάμε Αθήνα και να επιστρέψουμε να πρέπει να δίνουμε μισό μεροκάματο μόνο για τα διόδια.
Ø τα ακριβά διόδια επιβαρύνουν σε μια δύσκολη εποχή όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά την Ε.Ο., με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αγρότες που ανεβαίνουν στις λαϊκές της Αθήνας, οι οποίοι αναγκάζονται να αφήνουν ένα μεροκάματο στα διόδια.
Ø μόνο αποικιακές και ληστρικές μπορούν να χαρακτηριστούν συμβάσεις που επί 30 χρόνια δεσμεύουν την εκμετάλλευση του δρόμου από ιδιώτη και τους χαρίζονται οι εισπράξεις από τα διόδια.
Ø πρόκειται για «επένδυση»-δώρο στους μεγαλοεργολάβους χωρίς κανένα ρίσκο αφού το 1/3 του κόστους (300 εκ. από το 1 δις ευρώ) το χρηματοδοτεί το δημόσιο ενώ το υπόλοιπο προκύπτει από δανεισμό του ιδιώτη με την εγγύηση του δημοσίου, τα οποία δάνεια ξεπληρώνονται φυσικά από τα λεφτά που δίνουμε εμείς καθημερινά στα διόδια.
Ø τα διόδια είναι άδικα καθώς η μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων. Επομένως τα χρήματα για τους δρόμους πρέπει να δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από τους χρήστες των Ε.Ο..
Ø αν οι κυβερνώντες δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν δρόμο ας σηκωθούν να φύγουν!
Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους:
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!
ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ!
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε καθ’ υπόδειξη των Βρυξελλών και να πάρει πίσω τις Εθνικές Οδούς από τα χέρια των εργολάβων!
Συντονιζόμαστε με τις υπόλοιπες επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια (www.akribeia-stop.gr) και με το πανελλαδικό συντονιστικό ενάντια στα διόδια(www.diodiastop.blogspot.com). Την Κυριακή 28 Μάρτη ανοίγουμε όλα τα διόδια.
Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει, την Κυριακή 28/3 και ώρα 12.00 σε διαμαρτυρία στα διόδια της Ε.Ο. Κορίνθου- Τριπόλεως στο Σπαθοβούνι.
Προ-συνάντηση για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, στις 11.30 στο δημαρχείο Άργους.
Για πληροφορίες: 6936730668 (Άργος), 6946901764 (Ναύπλιο)
επιτροπή Αργολίδας Ακρίβεια- STOPhttp://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: