Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

1005 τα μέλη της ομάδας facebook "Δεν θέλω να γίνει υπόγειο γκαράζ η πλατεία Περιβολάκια στη Κόρινθο


 ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Φωτογραφία 1 από 32|Επιστροφή στην Ομάδα|Δείτε όλες τις φωτογραφίες



                                                                                    http://agios-georgios.blogspot.com
Για να δείτε την ομάδα κάντε κλίκ στο link :

"Δεν θέλω να γίνει υπόγειο γκαράζ η πλατεία Περιβολάκια στη Κόρινθο"



Χρειάστηκαν λιγότερες από 8 ημέρες να γίνουν 1005, τα μέλη της ομάδας facebook που λένε όχι στην κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην μοναδική πλατεία πρασίνου στη Κόρινθο. Η ομάδα είναι εξαιρετικά ζωντανή με καθημερινή συμμετοχή πολιτών οι οποίοι σχολιάζουν, στέλνουν μηνύματα, ανταλάσσουν απόψεις, κάνουν προτάσεις και μοιράζονται άρθρα και κείμενα σχετικά με το θέμα.
.

Ο αριθμός είναι μεγάλος αν κανείς σκεφτεί ότι η Κόρινθος είναι μία πόλη 25000 κατοίκων. Η κατασκευή του υπόγειου γκαράζ ξεκίνησε ως πολιτική απόφαση πριν από περίπου 15 χρόνια. Ποτέ δεν υπήρξε διαβούλευση με τους πολίτες, ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν μελέτες και τεχνολογικά δεδομένα ώστε να υπάρξουν 2 ή 3 εναλλακτικές προτάσεις διαχείρησης του προβλήματος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.
.
Η πόλη της Κορίνθου πέρασε μία διαδρομή τσιμεντοποίησης, ανέγερσης πολυκατοικιών και εγκλωβισμού όλων των δραστηριοτήτων σε ένα μικρό γεωγραφικό χώρο κοντά στο λιμάνι της πόλης με αποτέλεσμα να βιώνει σήμερα σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα.
.
Τα μέλη της ομάδας facebook ζητούν εναλλακτικές προτάσεις, ζητούν προστασία του πρασίνου, ζητούν ανθρώπινη πόλη για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Οι θετικές προοπτικές από την πρόσφατη κατασκευή πεζόδρομων και τη δρομολογούμενη κατασκευή ποδηλατόδρομου ακυρώνονται από την προσπάθεια κατασκευής ενός γκαράζ που δεν επιλύει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της στάθμευσης.
.
Ζητούνται λύσεις στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης και της διασφάλισης της βιώσιμης κινητικότητας στο κέντρο της πόλης.
.
Η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της διαδικτυακής ομάδας αποτελεί αυθόρμητη ιδέα πολίτη που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την επιθυμία του κ. δημάρχου για αξιοποίηση του διαδικτύου για διαβούλευση με τους πολίτες όπως προσφάτως δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο.
.
Τα μέλη της ομάδας έχουν καλέσει τον κ. δήμαρχο και όλους τους θεσμικούς παράγοντες να συμμετέχουν στη συζήτηση που γίνεται στο διαδίκτυο και να εκθέσουν απόψεις και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που δείχνουν ότι οι πολίτες, ειδικά οι νέοι, επιθυμούν καλύτερη ενημέρωση.
.
Η ομάδα θεωρεί ότι οι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να αποδείξουν ότι επιθυμούν πράγματι την ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες πέραν της θεσμικής αλλά περιορισμένης συμμετοχής συζήτηση που έγινε είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε σε δύο απογευματινές συζητήσεις στο δημοτικό θέατρο της πόλης.
.
Το πλήθος των συμμετεχόντων στην ομάδα είναι μεγάλο για να αγνοηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: