Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για Μπουτάρη: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών»


Παρά του ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη φασιστική επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρης Καμπόσος, τάχθηκε υπέρ των ακροδεξιών τραμπούκων, αποκαλώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «προδότη».
Του Άγγελου Προβολισιάνου
Αποτροπιασμό προκάλεσε στο πανελλήνιο το λιντσάρισμα που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γενοκτονία των Ποντίων. Την επίθεση καταδίκασαν όλες οι παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, ανάμεσά τους και η ΝΔ, η οποία -μεταξύ άλλων- κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην κλιμακούμενη ανομία.
«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης» σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ και προστίθεται:
«Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».


Με την ανακοίνωση δεν φαίνεται να συμφωνεί ιδιαίτερα ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook το βίντεο της επίθεσης κατά του κ. Μπουτάρη από την ακροδεξιά σελίδα «Ξύπνα Ελλάδα», σχολιάζοντας: «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».
Αν και κατά το πρόσφατο παρελθόν ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ιδιαίτερα αρεστός στη «γαλάζια» παράταξη, το τελευταίο διάστημα έχει απολέσει την αίγλη που του απέδιδαν στελέχη της ΝΔ. Υπενθυμίζεται πως στο εσωτερικής χρήσεως έγγραφο που είχε διαρρεύσει κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος από τη ΝΔ, ο κ. Μπουτάρης από κοινού με τον κ. Καμίνη είχαν κληθεί να σηκώσουν το βάρος της επικοινωνιακής εκπροσώπησης του «μετώπου της λογικής», γνωστό και ως «μενουμευρωπαίοι». Από τότε, μεσολάβησαν πολλά. Κυρίως όμως, οι τοποθετήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης υπέρ μίας λύσης του «Μακεδονικού» με σύνθετη ονομασία, όπως επίσης και ο στοιχειώδης πολιτικός δίαυλος επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, είναι οι αιτίες που έθεσαν στο στόχαστρο της ΝΔ τον Γιάννη Μπουτάρη.
Η Νέα Δημοκρατία σιωπά μπροστά στην επιδοκιμασία του μέλους της Πολιτικής της Επιτροπής προς τους ακροδεξιούς τραμπούκους που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη, παρά του ότι η είδηση έχει αναρτηθεί εδώ και αρκετές ώρες από τοπικά Μέσα (argolika.gr). Ως εκ τούτου, εγείρεται το ερώτημα: Τελικά, η ΝΔ επικροτεί την ανομία ή την καταδικάζει;

«Δεν το έκανα εγώ, το έκανε συνεργάτης μου»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Άργους - Μυκηνών, ο οποίος υποστήριξε πως εκείνος δεν έχει γράψει τίποτα στο προσωπικό του προφίλ και πως το λογαριασμό του τον διαχειρίζονται οι συνεργάτες του. «Ταξιδεύω από χθες το βράδυ και δεν το έχω δει. Αν το έχει κάνει κάποιος από το γραφείο, θα το δω και θα το κατεβάσω» μας είπε, συμπληρώνοντας πως διαφωνεί με την ανάρτηση. Όταν πήραμε το θάρρος να τον ρωτήσουμε πού ταξιδεύει δυο μέρες, μας διευκρίνισε ότι τελικά ταξιδεύει από τις πρώτες πρωινές ώρες, αν και η ανάρτηση ήταν στο προφίλ του τουλάχιστον 16 ώρες. «Ε, εντάξει ποιος ξέρει... δεν το είχα προσέξει» απάντησε ως προς το γεγονός ότι η ανάρτηση υπάρχει στο προφίλ του από εχθές.
Να σημειωθεί πως ο κ. Καμπόσος ξανά επικοινώνησε μαζί μας, δηλώνοντάς μας πως κατέβασε την ανάρτηση και πως θα μάθει όταν επιστρέψει στο γραφείο του ποιος ανέβασε το post. «Αυτά συμβαίνουν... Τι να λέμε τώρα...» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: