Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

έβαλαν και κουβάδες σφουγγαρίσματος για τα αδέσποτα,


ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ 
Τα μάζεψαν και στη συνέχεια οι συμπολίτες μας είδαν όλο έκπληξη τα κανάλια να βγάζουν βίντεο που τοποθετούσαν ποτίστρες σφουγγαρίστες  αφού είχαν μαζέψει τα σκυλάκια
Aσε από την βιασύνη τους να τραβήξουν φωτο δεν έβαλαν καν νερό Δεν απαντάνε που πήγαν τα σκυλιά, ,με ποιο αιτιολογικό και αν ο δήμος έχει κωδικό για επιχορηγήσεις αδέσποτων..Παίρνω τηλέφωνα και δεν απαντά κανείς Γραφείο Δημάρχου (γραμματέας)
Τηλέφωνο : 2751360014



Σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ.2 του ν.4039/2012, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 46 του ν.4235/2014: «Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήµος ή όμοροι ή συνεργαζόµενοι Δήµοι ιδρύουν και λειτουργούν δηµοτικά ή διαδηµοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεποµένης της συνεργασίας µε ενδιαφερόµενα φιλoζωικά σωµατεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή µισθωµένους ή παραχωρούµενους από το Δηµόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους.


Στους Δήµους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονοµική ενίσχυση από δηµόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δηµιουργία και λειτουργία καταφυγίων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραµονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήµατα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978. Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους ασκείται από την αρµόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύµφωνα µε το άρθρο 12 του ν. 604/1977. Τα προβλεπόµενα από την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου διοικητικά πρόστιµα καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ(…)»
έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τακτικοί έλεγχοι στο τρόπο με τον οποίο οι Δήμοι της χώρας διαθέτουν τα κονδύλια που προορίζονται για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων (καταφύγια, κτηνιατρεία, στειρώσεις, εμβολιασμοί, σημεία σίτισης κ.λ.π.) και εάν ναι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε περιπτώσεις μη εφαρμογής του νόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: