Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο αιώνιος έφηβος που επί σκηνής δεν κάνει ποτέ λάθος!


Κλασικός Βασίλης.
 Ο αιώνιος έφηβος που επί σκηνής δεν κάνει ποτέ λάθος! Αύριο, στο Άστρος μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο, τους Salto Mortale & The BlueBlack Band..
Σημαντική υπενθύμιση προς Underockers:
Αύριο στο χώρο του φεστιβάλ συγκεντρώνουμε φάρμακα για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που υλοποιεί ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Ελέγξτε τα φάρμακα που έχετε ήδη στο σπίτι και δεν χρειάζεστε πια. Εάν δεν έχουν λήξει βάλτε τα σε μία τσάντα και φέρτε τα μαζί σας. Η παραμικρή συνεισφορά από τον καθένα μας μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη ζωή κάποιου ηλικιωμένου που χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Η Ψωροκώσταινα – Κριτική του Πάνου Τουρλή


Ένα υπέροχο, συγκινητικό ιστορικό μυθιστόρημα για το οποίο πραγματικά χάρηκα όταν έπεσε στα χέρια μου, γιατί κυκλοφορεί από έναν σημαντικό πνευματικό οργανισμό, την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού, που δεν εδρεύει στην Αθήνα αλλά στο Άργος! Αυτό το διαμαντάκι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους, σύγχρονους εκδοτικούς οίκους: άψογη βιβλιοδεσία, φροντισμένη επιμέλεια κειμένου, υπέροχο εξώφυλλο! Ψάξτε το, βρείτε το, διαβάστε το! Ένα πρωτότυπο θέμα γραμμένο με αγάπη και πόνο από την κυρία Παπαδριανού, η οποία με αφορμή τη στερημένη ζωή της Ψωροκώσταινας και την πεφωτισμένη προσωπικότητα του Βενιαμίν του Λέσβιου, έγραψε ένα υπέροχο μυθιστόρημα, με διαχρονικές αξίες, σημαντικές και εύστοχες ιστορικές παρατηρήσεις και βαθιά άδολη αγάπη για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και τα δεινά που την κατατρύχουν από γεννήσεώς της έως σήμερα.

Το Πρόγραμμα των Τμημάτων του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου:


Από Δευτέρα έως Παρασκευή:
Μικρή πισίνα έως τριών ετών: καθημερινά 19.00 - 20.00 | Προπονήτριες: Σούλα Μουστακοπούλου και Ελένη Ροϊνιώτη.
Τμήματα εκμάθησης: καθημερινά 16.00 - 19.00 | Προπονήτριες Σούλα Μουστακοπούλου και Ελένη Ροϊνιώτη.
Προαγωνιστική Κολύμβηση: καθημερινά 16.00 - 19.00 | προπονήτρια Νικολέτα Δημητροπούλου.
Τμήματα ενηλίκων: καθημερινά 10.00-12.00, 14.00-16.00 και 19.00-20.00 | προπονήτρια Νικολέτα Δημητροπούλου.
Υδατοσφαίριση παίδων, νέων και κορασίδων : καθημερινά 19.00-21.30 | προπονητές: Βασίλης Κεφαλάς και Χρήστος Δημούλης.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Τουριστικό Περίπτερο Άργους


Καλησπέρα σε όλους!!!
Ο Αύγουστος μπήκε ,η ζέστη καλά κρατεί,και εμείς σας περιμένουμε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Τουριστικό Περίπτερο Άργους να διασκεδάσουμε παρέα με υπέροχο και νηστίσιμο,για όσους νηστεύουν,μενού ,απίστευτη θέα στον Αργολικό κάμπο και αγαπημένα τραγούδια.
Θεόφιλος:Μπουζούκι-Τραγούδι
Αλεξία Χιώτη:Τραγούδι
Χρήστος Μετασίδης:Πλήκτρα
Τηλ.κρατήσεων:6977452002
Σας περιμένουμε όλους!!!!!
Τουριστικό Περίπτερο Άργους

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ



      Η ανακάλυψη του ποδηλάτου, βοήθησε  τον άνθρωπο να μπορεί να μετακινήται σε  μεγαλύτερες αποστάσεις,  απ΄ότι με τα πόδια, σε  λιγότερο χρόνο αλλά  και πιο ξεκούραστα.
       Στην  Ελλάδα το πρώτο ποδήλατο, με την σημερινή του μορφή,  ήρθε το 1885 και το πρώτο Ελληνικό ποδήλατο με χειροποίητο σκελετό κατασκευάστηκε στο Ναύπλιον από την Rafbikes  ( HERMES ).
        Η χρήση του στην σημερινή, καθιστική και μηχανοκίνητη ζωή μας,  δυστυχώς είναι περιορισμένη. Μέτριες αποστάσεις,  όπως η εργασία μας στην πόλη που κατοικούμε,  μια βόλτα στην πλατεία για έναν καφέ, μικρά ψώνια στην λαική,  αλλά και  διάφορες μικροδουλειές μετρίων αποστάσεων, δυστυχώς χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι μας.
         Δεν ξέρω τον λόγο που αφήσαμε τα ποδήλατα στην άκρη.  Ίσως καλομάθαμε και τα περιμένουμε όλα στο χέρι, ίσως η χρήση του ποδηλάτου μας φαίνεται σαν αγγαρεία, ίσως το ένα, ίσως το άλλο,  όλο δικαιολογίες βρίσκουμε για να μην πάρουμε το ποδήλατό μας.   Και πιστεύω ότι είναι λάθος μας.

Ξεκίνησε να λειτουργεί στο Άργος η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με 12 αστυνομικούς


Αρκεί τα παιδιά να τα αφήσουν να πατάξουν την εγκληματικότητα,στο επικίνδυνο έργο τους,και  όχι μόνο να φυλάνε τράπεζες
Έγινε το πρωί της Τετάρτης 5 Αυγούστου στο Άργος η τελετή Αγιασμού για τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία πλέον θα ενεργεί μόνιμα περιπολίες και ελέγχους στην περιοχή του Δήμου Άργους- Μυκηνών. Την ομάδα στελεχώνουν 12 Αστυνομικοί σε τρεις βάρδιες.

παζάρι βιβλίου στο Άρτιον. Ναύπλιο


Από την Παρασκευή 7 και μέχρι τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα διαρκέσει το παζάρι βιβλίου στο Άρτιον.
 Χιλιάδες τίτλοι όλων των κατηγοριών με έκπτωση 50%.Μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποκτήσετε σε χαμηλή τιμή όλες τις νέες εκδόσεις που βρίσκονται στο κατάστημα,καθώς και δυσεύρετους και καταργημένους τίτλους.
Η έκπτωση ισχύει και σε όλα μας τα είδη:σχολικές τσάντες,βοηθήματα,παιδικά βιβλία και παιγνίδια.
Σας περιμένουμε!

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Καταγγέλουν τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρο Δημητρογιάννη για την παντελή απουσία του


ΜΑ γιατί βρε παιδιά
πληρεί όλα τα προσόντα ..δηλαδή κομματόσκυλο της ΝΔ
Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του
http://www.periodista.gr/xfiles/item/8565.htm
Tο Δ.Σ. του συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου καταγγέλει τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρο Δημητρογιάννη για την παντελή απουσία του από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου καθώς και για την μεροληψία του προς όφελος της Νοσηλευτικής μονάδας Άργους.

Όπως αναφέρουν, σχεδόν ένα χρόνο τώρα αφότου παραιτήθηκε ο Υποδιοικητής κ. Στασινόπουλος το Ναύπλιο δεν έχει κανένα όργανο διοίκησης. Από το 2012 η θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας είναι κενή. Ενώ ο εκτελών χρέη Διοικητικού Διευθυντή συνεχίζει από τη θέση του Διευθυντή με τη διαδικασία του εντέλλεστε.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αλλάζουν κατεύθυνση τρεις σημαντικοί δρόμοι του Άργους


Ανακοινώθηκε ως τεράστια κυκλοφοριακή μελέτη.
Eδώ και είκοσι χρόνια όποιος αναλάμβανε δήμαρχος άλλαζε κατεύθυνση στις οδούς ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ που σημειωτέον δεν είναι οδός,αλλά ένα στενό,που διοχετεύεται όλη η κίνηση ,χωρίς κανένα έστω σαμαρακι ,με παιδιά σε σχολεία,και νοσοκομείο
καμιά φορά και το μελάνι  στερεύει ακόμα και σε ιθαγενείς με καθρεφτάκια
Περιμέναμε ενα χρόνο από την έναρξη της ανάπλασης  που δεν έμεινε δένδρο και μαγαζί,παρά μόνο τσιμέντο,να μας παρουσιάσει αυτή την τεράστια  κυκλοφοριακή μελέτη!:πλήρωσε και ειδικούς συγκοινωνιολόγους .!::.ξέρω..εχθροί της πόλης .θαυμάστε τους
Τρεις σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές ανήγγειλε για την πόλη του Άργους ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες:

α) Η οδός Κορίνθου θα αλλάξει κατεύθυνση και θα γίνει κάθοδος (είσοδος της πόλης).

β) Οι οδοί Ηρακλέους και Γούναρη θα αλλάξουν κατεύθυνση. Στο εξής η κυκλοφορία θα γίνεται από το Αρχαίο Θέατρο προς το Νοσοκομείο.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 – Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 στο Φουγάρο


Το Φουγάρο και η Βιβλιοθήκη Ανθός σας περιμένουν από σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 16 Αυγούστου στο Αίθριο 2 με ένα μεγάλο φιλανθρωπικό Βazzar για να στηρίξουμε το σημαντικό έργο του Γηροκομείου Ναυπλίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Άργους.

Ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, παιδικά αντικείμενα, μικροαντικείμενα, τέχνη, βιβλία και χαρτικά θα συγκεντρωθούν από το προσωπικό και τους φίλους του Φουγάρου, προσφέροντας υλική βοήθεια και χαρά στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Music from the 80s and 90s


Οι καλύτεροι μουσικοί παραγωγοί των αξέχαστων δεκαετιών,ενώνουν τις δυνάμεις τους,σε ένα πάρτι που θα μείνει αξέχαστο.δίπλα στην θάλασσα Αυτό το Σάββατο
Music from the 80s and 90s with the D.J's
1] Vasilis Korolis [Lakis]
2] Dimitris Flentzeris
3] Giannos Midas [Keramidas]
4] Νικος Κοκκινοπουλος
5] Sakis Maragos
6] Andreas Petropoulos
Captain Nemo Seaside Cafe
21200 Kivéri, Argolis, Greece
Σάββατο

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου αφηγούνται παραμύθια για την «Ελπίδα σε καιρούς Κρίσης».


Την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9.00 μμ. στο αυλιδάκι της Αγίας Σοφίας στον Ψαρομαχαλά, (ανεβαίνοντας την δρομόσκαλα αριστερά από το Βουλευτικό) οι Παραμυθούδες του Ναυπλίου αφηγούνται παραμύθια για την «Ελπίδα σε καιρούς Κρίσης».

Μαζί τους θα είναι ο Βασίλης Κατσαρός με την κιθάρα του.

Η λέξη «κρίση» στα κινέζικα αποτελείται από δυο ιδεογράμματα που το πρώτο σημαίνει κίνδυνος και το δεύτερο ευκαιρία.
Τα παραμύθια είναι από την συλλογή της Λιλής Λαμπρέλη «Δέκα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών», την οποία ευγνωμονούν.

«5η Γιορτή Circulo Cooperativa» στην ελεύθερη(για όσο…και πάλι) παραλία της Καραθώνας.


«Αν δεν φαντάζεσαι φωτιές, με κάρβουνα μην παίζεις…»

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 το Circulo Cooperativa, παρουσιάζει την «5η Γιορτή Circulo Cooperativa» στην ελεύθερη(για όσο…και πάλι) παραλία της Καραθώνας.

Σε πείσμα των ημερών, κόντρα στην μιζέρια και τον μαρασμό που καταβάλει τις περισσότερες απόπειρες οργάνωσης οποιασδήποτε πολιτιστικής έκφρασης, απαντάμε με την μεγαλύτερη αυτό-οργανωμένη μουσική απόδραση και του φετινού καλοκαιριού!

Με ώθηση από τους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετέχουν μαζικά κάθε χρονιά υποστηρίζοντας έμπρακτα την πραγματοποίηση της Γιορτής, ετοιμάζουμε ένα μουσικό καταιγισμό ανάλογο των παλαβών εξελίξεων και σας περιμένουμε όλους να κρατήσουμε την φλόγα ζωντανή.

'ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΙΕΣ'' Μαρία Παναγιωτίδου


Η ποιήτρια-Στιχουργός Μαρία Παναγιωτίδου μάς εκπλήσει πραγματικά μέ ένα βιβλίο πού σίγουρα θα συζητηθεί.
29 Aυγούστου!!!! θα παρευρίσκεται  για να σας γνωρίσει και να υπογράψει το βιβλίο
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ
. Ο εκδότης τού βιβλίου μιλάει γι αυτο και μάς λέει:
Όταν διαβάζουμε ένα καλό ποίημα,φανταζόμαστε πως κι εμείς θα μπορούσαμε να το έχουμε γράψει,
πως το ποίημα αυτό προϋπήρχε μέσα μας.Χόρχε Λουίς ΜπόρχεςΔιαβάζοντας την ποίηση της Μαρίας Παναγιωτίδου θυμήθηκα μια φράση του Νικηφόρου Βρεττάκου «Αν δε μου ’δινες την ποίηση,
Κύ-ριε, δε θα ’χα τίποτα για να ζήσω».Χείμαρρος ο λόγος της, σε παρασύρει σε μονοπάτια πρωτόγνωρα.

24η Έκθεση Βιβλίου Ναυπλίου – 31 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2015


Ναύπλιο. Έκθεση βιβλίου 2015.
Ένας θεσμός δεκαετιών που δεν λέει να σβήσει αλλά που ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση. Όλα τα μεγάλα και τα νέα ονόματα στον τομέα των εκδόσεων και όλοι οι κλασικοί και νέοι συγγραφείς και οι ειδικές εκδόσεις παρουσιάζονται σε μια έκθεση που έχει ήδη το πρώτο τριήμερο αρκετούς επισκέπτες. Πάντως το νέο περίπτερο που τραβάει την προσοχή των επισκεπτών είναι εκείνο της επίσης νέας "'Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας" κυρίως για τον πλούτο των εκδόσεων που παρουσιάζει. Χθες μια πρώτη παρουσίαση : Βάλια Καραμάνου, κόρη του αξέχαστου Γ.Καραμάνου, με μια ήδη πλούσια παρουσία στα ελληνικά γράμματα. Αξίζει μια βόλτα για να ξεφυλλίσετε ένα βιβλίο και να ξεναγηθείτε (όπως κάναμε πάντα) σε ένα κόσμο πλούσιο και γεμάτο εκπλήξεις.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ 5/8/15


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσοποδίου «Η Αγία Κυριακή» στα πλαίσια των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του φιλοξενεί την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Άργους την Τετάρτη 5 Αυγούστου.
ΑΝΤΙΓΟΝΗ , ΣΟΦΟΚΛΗ
Ένα διαχρονικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ…
Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με τα ηθικά του πιστεύω συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, αλήθεια, ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;