Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό


Επιτροπή Αλληλεγγύης Άργους: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό
Mε αφορμή τις διακοπές ρεύματος στις οποίες προχωράει η ΔΕΗ και παράλληλα την αφαίρεση μετρητών νερού από την ΔΕΥΑΑΡ-Μ, πολίτες συναντήθηκαν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους και συγκρότησαν επιτροπή Αλληλεγγύης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Επιτροπή Αλληλεγγύης Άργους:
Να κοπούν η διαπλοκή και η διαφθορά, να κοπούν τα μνημόνια. Κανένα σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.
Σε μια περίοδο που το εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται δραματικά, που η ανεργία θεριεύει, που η βαριά φορολογία και οι αυξήσεις στο κόστος ζωής δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και αδυναμίας αξιοπρεπούς διαβίωσης, είναι απαράδεκτο συνεργεία της ΔΕΗ να προχωρούν σε διακοπές ρεύματος και η ΔΕΥΑΑΡ-Μ να προχωρά σε αφαίρεση μετρητών ύδρευσης από νοικοκυριά που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.
Ο στόχος της Επιτροπής Αλληλεγγύης είναι να σταθούμε ενεργητικά αλληλέγγυοι και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα πρόσβασης όλων των πολιτών σε κοινωνικά αγαθά όπως είναι το ρεύμα και το νερό.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα όλων των πολιτών στην Αξιοπρέπεια, ειδικά όταν έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση λόγω των αντικοινωνικών πολιτικών που επι χρόνια ακολουθούνται από τις διαδοχικές κυβερνήσεις και τα μνημόνια της εξαθλίωσης.
Καλούμε οποιονδήποτε πολίτη και συλλογικό φορέα θέλει να συμμετέχει ή αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη ΔΕΗ ή την ύδρευση να μη διστάσει να απευθυνθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους Δευτέρα και Τετάρτη 7.30-9 ή στο τηλέφωνο 6949362488.

Δεν υπάρχουν σχόλια: