Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η Βραδιά Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν στην πλατεία Ηφαίστου


Η Βραδιά Αλληλεγγύης που διοργάνωσαν στην πλατεία Ηφαίστου οι δομές αλληλεγγύης του Άργους εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή...

Δεν είναι μόνο πως συγκεντρώθηκαν χρήματα και τρόφιμα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών... Παράλληλα, η εκδήλωση αποτέλεσε μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή φέτος το καλοκαίρι, καθώς συμμετείχαν σε αυτήν πληθώρα ντόπιων καλλιτεχνών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, οι οποίοι ανιδιοτελώς θέλησαν να βοηθήσουν στη Βραδιά Αλληλεγγύης.


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους, ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Ελεύθερο Φροντιστήριο» και ο φιλοζωικός σύλλογος «Λάιζα», μετά την εκδήλωση της Κυριακής πήραν μια μικρή αλλά πολύτιμη ανάσα για να συνεχίσουν το έργο τους... Ενώ η Πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι μεγάλες επιχειρήσεις τους αγνοούν, οι απλοί πολίτες που βρίσκονται στο πλευρό τους συνεχώς γίνονται περισσότεροι και πιο αλληλέγγυοι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη και στήριξαν με την παρουσία τους, η Αργολική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (που στηρίζει κυρίως τους άπορους κρατούμενους) και ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος «Δον Κιχώτης».

Το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους ο Γιάννης Παπούλιας, οι Last and Lust, ο Φώντας Δαγρές και οι μαθητές του Ωδείου "Δίεσις", ο Βαγγέλης Μητσόπουλος, ο Γιάννης Νανόπουλος με τους μουσικούς Γιάννη Μυλωνά και Κώστα Σουλιώτη, αλλά και η σχολή χορού της Μαρίας Μπαβέλα που παρουσίασε ένα μοντέρνο χορευτικό πρόγραμμα.
ο  Κώστας Σουλιώτης με το μπουζούκι και το μπαγλαμαδάκι του, που ενω δεν είναι απο την περιοχή μας, έμεινε μιά μέρα παραπάνω εδω απο την μουσική  περιοδεία    με τον Γιάννη Νανόπουλο , προκειμένου να προσφέρει και αυτός σε τούτη την βραδιά.
Η εκδήλωση τέλειωσε λίγο μετά τη 1.30 και σίγουρα θα διαρκούσε περισσότερο αν δεν παρενέβαινε η Αστυνομία, καθώς κάποιοι περίοικοι προτίμησαν να απολαύσουν τον ύπνο τους από το να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Οι εκπρόσωποι των τριών δομών αλληλεγγύης, η Ελένη Πετσιώτη (από το Κοινωνικό Παντοπωλείο), ο Πέτρος Τούμπανος (από το Ελεύθερο Φροντιστήριο) και η Αλίκη Λαμπράκη (από το Σύλλογο «Λάιζα») ανανεώσαν το ραντεβού με τους πολίτες του Άργους που έδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες αλληλεγγύης και πολιτισμού...
Eleni Katsarou Photography







Δεν υπάρχουν σχόλια: