Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

O Τατούλης προεκλογικά «κερνούσε» με έργα υποψήφιό του


Ιδιαίτερα γαλαντόμος φαίνεται ότι είναι ο νυν περιφεριάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με τους στενούς του συνεργάτες.

Όπως αποκαλύπτει το tribune.gr, λίγες μόλις μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Πέτρος Τατούλης έδωσε έργο αξίας 166.787 ευρώ σε υποψήφιο του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση με ΑΔΑ: ΒΙ0Ρ7Λ1-ΦΞ1, η οποία αναρτήθηκε και στο Διαύγεια ο Πέτρος Τατούλης ανέθεσε στον μηχανικό Νίκο Γιαννακόπουλο την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών επ. οδού από Σταυροδρόμι προς Αετοράχη-Κοκκινοράχη».



Με τη μόνη διαφορά ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Τατούλη κάτι που εγείρει όχι μόνο ηθικό αλλά και ζήτημα παραβίασης της Καλλικρατικής νομοθεσίας.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου

Το έργο αυτό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση. Και αυτό διότι ο κ. Γιαννακόπουλος γίνεται αποδέκτης του έργου 20 μέρες μόλις πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ έχουν γίνει σε βάρος του συγκεκριμένες καταγγελίες για παραβίαση της καλλικρατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με αυτή και ειδικότερα με βάση το άρθρο 117 του νόμου 3852/2010 ορίζεται ρητά ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στο να εκλεγούν όσοι λαμβάνουν έργα από την Περιφέρεια η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.
ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια: