Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δεν έκανε ούτε μία εκδήλωση ολόκληρο το καλοκαίρι


Δεν έκανε ούτε μία εκδήλωση ολόκληρο το καλοκαίρι
Δεν πάνε και πολλά χρόνια από τα καλοκαίρια των παχειών αγελάδων της ΚΕΔΑΜ: Ήταν το 2012, εν μέσω και τότε κρίσης, που για δύο μήνες, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα διοργάνωνε ακριβές εκδηλώσεις. Mάλιστα διέθετε και 18.000 ευρώ για σύμβουλο επί των πολιτιστικών.

Πέρυσι, αρκέστηκε στη διοργάνωση 4 παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο (εννοείται πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις όχι μόνο δεν έχουν κόστος για τη Δημοτική Επιχείρηση, αλλά μπορούν να φέρουν και κέρδος). Α, ξέχασα: Διοργάνωσε και μια συναυλία με ντεμοντέ ποπ σταρ και την επιχορήγησε με 5.000 ευρώ!

Φέτος, το απόλυτο μηδέν: Tί-πο-τα. Ούτε καρέκλες και εξέδρα δεν παραχώρησε σε τοπικό σύλλογο, ή έστω έναν δημοτικό χώρο για να εμφανιστεί ως «συνδιοργανωτής». Ούτε ένα ευρώ δεν έβαλε από τα ταμεία της...



Η ΚΕΔΑΜ, είναι μάλλον ο μοναδικός πολιτιστικός φορέας στην Ελλάδα που ολόκληρο καλοκαίρι δεν έκανε ούτε μια παράσταση Καραγκιόζη. Ακόμη και τη μοναδική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο, δεν τη διοργάνωσε αυτή, αλλά ο πολιτιστικός σύλλογος ενός χωριού.

Όλα αυτά μας βάζουν σε σκέψεις. Πού οφείλεται η ανυπαρξία; Στην τεμπελιά, στην τσιγκουνιά (ώστε να μαζευτούν τα χρήματα για την επόμενη πενταήμερη εκδρομή στη Βεργίνα) ή σε κάτι άλλο;

(Εννοείται πως δεν τρέφουμε αυταπάτες περιμένοντας απαντήσεις από τη δημοτική αρχή. Από τη δημοτική ...αντιπολίτευση θα θέλαμε διευκρινίσεις και κριτική).

Γ. Νικολόπουλος
http://argolika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: