Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το 89% των δημοτικών συμβούλων στο Ναύπλιο ψηφίζει Σαμαρά…


Με ψήφους 24 υπέρ και 3 κατά (ποσοστό 89%), το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων αναγνώρισε την ...τεράστια προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στο Δήμο αλλά και τη χώρα γενικότερα.

Έκανε δεκτή την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου να ανακηρύξει τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό επίτιμο Δημότη «ως ηθική ανταμοιβή και έπαινο για τη δράση του ιδίου και των συνεργατών του στο Δήμο»!



Στη φιέστα που θα γίνει για την ανακήρυξη του κ. Σαμαρά, θα τον υποδεχτεί μετά βαϊων και κλάδων ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, θα του δοθεί το Χρυσό Κλειδί της πόλης (σ.σ. δεν διευκρινίστηκε ο αριθμός των καρατίων) αλλά και περγαμηνή με τα ονόματα των μελών του Δημ. Συμβουλίου (κάτι σαν αυτόγραφα δηλαδή...).
Απ' ότι ακούγεται, η ανακήρυξη θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της Άλωσης του Παλαμηδιού (εκτός βέβαια και αν την ημέρα εκείνη έχει έκτακτη συνάντηση με την κ. Μέρκελ)...

«Το συμφέρον του Δήμου είναι είναι να τον τιμήσουμε. Έχει στενή σχέση με το Ναύπλιο. Όσες φορές ζητήσαμε τη βοήθειά του την πρόσφερε» τόνισε ο Δημήτρης Κωστούρος.
Κατά τη συζήτηση της πρότασης, οι 23 σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της ανακήρυξης δεν είπαν κουβέντα. Όλοι τους, ένα ξερό «ναι» κατά την ψηφοφορία.
Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, με ...ιδιαίτερη δυναμικότητα τόνισε πως η επιλεγείσα χρονική στιγμή για να τιμηθεί ο Αντώνης Σαμαράς είναι λανθασμένη: «Το πολιτικό και κοινωνικό θερμόμετρο βρίσκεται στο κόκκινο. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο». Αφού ολοκλήρωσε την αντιπολίτευσή του στην κίνηση του κ. Κωστούρου, βροντοφώναξε «ναι» στην ανακήρυξη του Πρωθυπουργού σε επίτιμο Δημότη.

«Εξοστρακισμός»
Τα 3 «όχι» ακούστηκαν από την ΑΥΡΑ (Κοκκινόπουλος, Δρούγκας) και από τον Παναγιώτη Μερμίγκη. Η Μαργαρίτα Καραμολέγκου απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ωστόσο διαβάστηκε επιστολή της στην οποία ανέφερε την αντίθεσή της στην πρόταση ανακήρυξης. Απόντας ήταν και ο Γιώργος Πινάτσης (η παράταξη του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της τάσσεται κατά της πρότασης Κωστούρου). Ανάμεσα στους απόντες δημ. συμβούλους ο πρόεδρος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κ. Χρηστίδης και ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κ. Μπουζαλάς.
«Η πρόταση και μόνο που συζητείται στο Δ.Σ., μας προσβάλλει» είπε ο Π. Κοκκινόπουλος και αναφέρθηκε στα «κατορθώματα» του Πρωθυπουργού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. «Για να τον τιμήσουμε πρέπει να τον θαυμάζουμε. Θαυμάζεται εσείς τον Σαμαρά»; είπε απευθυνόμενος στον Δ. Κωστούρο.
Και ο κ. Δρούγκας χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα» και μόνο που συζητείται το θέμα στο Δ.Σ. «Τι θα πούμε στα παιδιά μας; Θα τιμήσουμε αυτόν που δεν σε αφήνει να εργαστείς, να ονειρευτείς;».
Ο πλέον καυστικός ήταν ο Παναγιώτης Μερμίγκης από την παράταξη Γραμματικόπουλου: «Τι πρόσφερε στον Δήμο; Τη συντήρηση του αγάλματος του Κολοκοτρώνη; Αντί να τον τιμήσουμε, αν υπήρχε ο εξοστρακισμός να το κάναμε. Κύριε Δήμαρχε, εκλογικά γραμμάτια εξοφλείτε»...
Το λόγο πήραν και αρκετοί πολίτες, όλοι αντίθετοι στην πρόταση ανακήρυξης. Τελειώνοντας η ψηφοφορία και η συνεδρίαση, κάποιος από το ακροατήριο φώναξε: «Γερμανοντυμένοι τσολιάδες!».

Γιώργος Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: