Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Φορέων, Συλλογικοτήτων και Πολιτών που έγινε στο Ναύπλιο


Τεράστιας έκτασης δημόσια περιουσία στη χώρα επιχειρείται να εκποιηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα σε ιδιώτες μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Η ιδιωτικοποίηση αυτή γίνεται με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους.

Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και όλες οι ιδιωτικοποιήσεις να προχωρήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό του χρέους θα εξυπηρετηθεί και το ίδιο το δημόσιο τελικά, όχι μόνο θα βγει ζημιωμένο, αλλά O ο Ελληνικός Λαός θα έχει χάσει οριστικά το δημόσιο πλούτο. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι κάποιοι ιδιώτες “επενδυτές” που θα αποκτήσουν την ανεκτίμητης αξίας περιουσία με εξευτελιστικό μάλιστα αντίτιμο.



Στην Αργολίδα “βγαίνουν στο σφυρί” πολύ σημαντικές παραλίες, όπως η Καραθώνα, το Κονδύλι, στο Δήμο Ναυπλιέων, το Σαλάντι, η Σαμπάριζα και η Θερμησία στο Δήμο Ερμιονίδας, τα ΞΕΝΙΑ και εδαφικές εκτάσεις επί των οποίων έχουν τις εγκαταστάσεις τους, που βρίσκονται σε ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας περιοχές, ο Αμφιτρίωνας στο Ναύπλιο, σημαντικά οικόπεδα όπως αυτά που βρίσκονται παραπλεύρως του Αγίου Αναστασίου στ Ναύπλιο, αλλά και ακόμα και και αυτά που βρίσκονται εντός του προστατευμένου υγροβιότοπου στην παραλιακή της Νέας Κίου (δίπλα στο “Ραμαντάνι”, και το οικόπεδο «Γήπεδο Πειρούνη» στο Άργος, κτίρια όπως αυτό της παλιάς εφορίας στον “Μεγάλο Δρόμο” στο Παλιό Ναύπλιο.

Αν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν θα υποστούμε μια άνευ προηγουμένου κλοπή της δημόσιας περιουσία, των ακτών και των παραλιών μας, μια ανεπανόρθωτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα βιασμό της ιστορικής μας μνήμης, των μνημείων μας φυσικών και
αρχαιολογικών

Το έγκλημα αυτό που σχεδιάζεται πίσω από την πλάτη μας θα το πληρώσουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι μελλοντικές γενιές στις οποίες είμαστε υπόλογοι.

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ!

Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το ξεπούλημα της ίδιας μας της ζωής είναι να βρεθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στην τρόικα,που έχουν βάλει στο μάτι την δημόσια περιουσία.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων στην έκτακτη Συνεδρίαση της 19ης-6-2014 να εκδώσει ομόφωνα ψήφισμα και να δηλώσει ότι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας:

“Απαιτούμε να αποδεσμευτούν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το Τ.Α.Ι.Π.ΕΔ.”!

Καλούμε επίσης τον Δήμο να αναλάβει άμεσες πρακτικές πρωτοβουλίες για στην κατεύθυνση να αποτραπεί η εκποίηση όλων αυτών των ακινήτων,

ειδικότερα:

1. Με ευθύνη του Δήμου να εκδοθεί πληροφοριακό υλικό που θα διακινηθεί μέσω των φακέλων των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ και να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης για την κατάσταση. Στην ίδια λογική να διοργανώσει ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις με ειδικούς επιστήμονες.

2. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διεκδικήσουμε να ανοίξει το κτίριο της της Βασ. Κων/νου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και να μετατραπεί σε χώρο πληροφόρησης και συντονισμού των κινητοποιήσεων των κατοίκων.

3. Ο Δήμος Ναυπλιέων να αναλάβει την πρωτοβουλία μαζί με τους Επιστημονικούς Φορείς της πόλης να εξεταστεί κάθε δυνατότητα ακύρωσης της όλης διαδικασίας των εκποιήσεων,

4. Να γίνει έλεγχος για το κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις και οι όποιες άλλες υποχρεώσεις από τον ιδιώτη, για το ήδη παραχωρημένο, εδώ και 10 χρόνια από την ΕΤΑ, παλαιό συγκρότημα ΞΕΝΙΑ, ώστε να αποδειχτεί και στην πράξη το κατά πόσο τελικά η μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου “ωφέλησε” τον τόπο μας.

5. Να διοργανώσει πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις στους χώρους που προορίζονται για εκποίηση και να ανοίξει η συζήτηση μεταξύ πολιτών, επιστημονικών φορέων και συλλογικοτήτων στην κατεύθυνση της “αξιοποίησης” της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Παράλληλα εμείς ως ανοιχτή συνέλευση αποφασίζουμε:

1. Να συγκροτήσουμε ανοιχτή συντονιστική επιτροπή με σκοπό την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων μας.

2. Να είμαστε παρόντες όλοι και όλες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 19-6-2014 για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω.

3. Να συνέλθουμε σε νέα ανοιχτή συνέλευση κατοίκων και να αποφασίσουμε επόμενες δράσεις, κινήσεις, πρωτοβουλίες

Ναύπλιο 17-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: