Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Aυτή είναι η άμεση δημοκρατία


Aύριο Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, όπου θα συζητηθεί το θέμα του ξεπουλήματος. Στόχος είναι να βγει ψήφισμα που να ζητά την αποδέσμευση των ακτών και των οικοπέδων του Ναυπλίου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σίγουρα αυτή είναι η άμεση δημοκρατία,για τους ψηφιστες των μνημονίων,που δεν ξέρει ο κόσμος,ότι τα ψηφίζουν απο το 2010
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΎΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ
Οι πολίτες της Αργολίδας δείχνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να αποτρέψουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η συγκέντρωση στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, το βράδυ της Τρίτης, ίσως αποτελέσει αφετηρία για τον αγώνα...



Όχι μόνο Ναυπλιώτες αλλά και πολλοί Αργείτες βρέθηκαν στην πρώτη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσαν ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Γκιόλας και ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ταραβίρας.
ΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΝΟΧΑ!

Πολλοί ήταν οι πολίτες που πήραν το λόγο και έκαναν προτάσεις για τον τρόπο δράσης.
Είναι ανάγκη να γίνει μια δυναμική καμπάνια ενημέρωσης όλων των Ναυπλιωτών με ενημερωτικά φυλλάδια που θα μοιραστούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ.

Να δημιουργηθεί ομάδα από δικηγόρους, ώστε να εξεταστούν τρόποι δράσης σε νομικό επίπεδο. Συζητήθηκε, ακόμη και η κατάληψη στο υπό πώληση κτήριο του Μεγάλου Δρόμου, ώστε να χρησιμοποιηθεί (συμβολικά και ουσιαστικά) ως κέντρο του αγώνα. Κάποιοι συμφώνησαν με τη διενέργεια δημοψηφίσματος σε τοπικό επίπεδο που θα ζητά να μη γίνει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: