Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ιστοσελίδα της Ναυπλιακής Επανάστασης του 1862

Η ιστοσελίδα αυτή, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση, σε συνεργασία με την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού και εντάσσεται στα πλαίσια και άλλων πολλαπλών δράσεων της.
 Eίναι ανοικτή σε προτάσεις για ανάρτηση σχετικών κειμένων, επιστημονικών ερευνών ή εργασιών, φωτογραφιών ή και κάθε άλλου είδους στοιχείων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια μόνιμη και άρτια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη η οποία θα έχει ως άξονα τα ιστορικά γεγονότα, το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής, την τοπική κοινωνία, το πολιτικό πλαίσιο της Οθωνικής περιόδου και τις επιπτώσεις της εξέγερσης σε σχέση με την μετέπειτα πορεία της πόλης του Ναυπλίου.


150 Χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση
 Την 1η Φεβρουαρίου 2012 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την έκρηξη της Ναυπλιακής Επανάστασης. Με την πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής Εκδηλώσεων και με τη συνεργασία πολλών επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων της περιοχής, οργανώνονται επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ιστορικής στιγμής της πόλης του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: