Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

: Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Αργολίδος Ιακώβος -

Εκοιμήθη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε τριήμερο πένθος από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη που θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του κυρού Ιακώβου Β΄, θα τελεί ο νομός Αργολίδος.


Επίσης την Πέμπτη όπου και θα τελεσθεί υπό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου η εξόδιος ακολουθία στις 12:00 μ.μ.  ο νομός θα τεθεί σε επίσημη αργία.
Τα προβλήματα για τον μακαριστό μητροπολίτη Αργολίδας ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο μήνες και ήταν αυτά, μαζί με το προχωρημένο της ηλικίας του, που τον οδήγησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, να ανακοινώσει ο ίδιος από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους, ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Αργολίδα, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την πραότητα του χαρακτήρα του. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασιστεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: