Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

"καθαρά χέρια και πάταξη της φοροδιαφυγής"

Αυτή είναι η δικιά σας όμως, που επιβάλει ο Στουρνάρης με τους συν αυτω δωσίλογου, σύλληψη για χρέη έστω και 35 ευρώ! κάνουν πράξη το σύνθημα "καθαρά χέρια και πάταξη της φοροδιαφυγής"
Το όραμα του Στουρνάρια γίνεται πραγματικότητα: φυλακίστε τους!
Περιμένω καταδικαση της τρομοκρατίας και αντιρατσιστικά φεστιβάλ, αν αυτό δεν είναι οικονομικός φασισμός κατά των φτωχών τότε τι είναι;
ΚΑΙ ΕΝΑ  ..."ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΟΥΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ
Ο Μαρίνος είναι άστεγος εδώ και ένα χρόνο. Πριν λίγες ημέρες οδηγήθηκε στη φυλακή για ένα ανεξόφλητο πρόστιμο ύψους... 35 ευρώ από παλιά παράβαση του ΚΟΚ!


Σε έναν τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας, αφού έδωσε τα στοιχεία του οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την καταδικαστική απόφαση και τον οδήγησαν στο Τμήμα.
Ο Μαρίνος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε το φαγητό της ημέρας και για εκείνον το ποσό των 35 ευρώ φάνταζε ιλιγγιώδες. Έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή όπου έπρεπε να παραμείνει για δέκα ημέρες.
"Μέρα με τη μέρα είναι όλο και χειρότερα, ζητώ βοήθεια από τον κόσμο για να επιβιώσω" λέει ο ίδιος στην κάμερα του Alpha.
Ο νεαρός είχε βρει καταφύγιο σε ένα άδειο σπίτι προκειμένου να προφυλάσσεται από κρύο και βροχή. Όπως θα τον ακούσετε όμως να λέει για τη γειτονιά ήταν ανεπιθύμητος. "Έμπαινα κρυφά γιατί δεν είχα που να μείνω" λέει. Ωστόσο η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι βρέθηκε ξανά στο δρόμο...
Μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ από τα 17 του χρόνια ζει μόνος, χωρίς να έχει ούτε έναν συγγενή. Έκανε μεροκάματα, όπου έβρισκε, αλλά όταν χτύπησε η κρίση, έμεινε άστεγος.
Ο Δήμος Πατρέων που ενημερώθηκε για τη σύλληψη του, πλήρωσε τελικά το πρόστιμο χαρίζοντας του την ελευθερία του, και κατάφερε να βρει στο Μαρίνο μια προσωρινή στέγη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: