Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η σύγχρονη πολιτική ελίτ της Αργολίδας αποκαλύπτεται 2


Δείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αιρετοί, που καθορίζουν τις τύχες μας, μέσα από τις αντιδράσεις τους μιας μόνο ημέρας.
Συνέβη λοιπόν ένα δυσάρεστο γεγονός, της απένταξης δύο έργων από το ΕΣΠΑ, ένα από το Άργος ύψους 9.000.000 Ευρώ και ένα από το Ναύπλιο 2.000.000 για τις περιοχές Λέρνας και Δρεπάνου.
Το κακό είναι ότι δεν προχώρησαν γρήγορα σε δημοπρατήσεις οι Δήμοι μας, ενώ τα έργα ήσαν ώριμα, ενταγμένα και χρηματοδοτημένα, με αποτέλεσμα το Υπουργείο να τα βγάλει από το πρόγραμμα.
Βγήκαν λοιπόν 27 έργα συνολικά ενώ συνεχίζουν κανονικά τα άλλα 400, ναι ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ, δείτε στην ιστοσελίδα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ για την περίοδο 2007-2013 την πορεία των έργων και βγάλτε συμπέρασμα.
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η υπόθεση, την οποία αναλύσαμε χτες, εδώ.
Ενώ λοιπόν το θέμα ήταν γνωστό στους Δημάρχους τουλάχιστον 15 μέρες πριν, δεν μας είπαν τίποτα και το έφερε στη δημοσιότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος με ανακοίνωσή του.
Από την ώρα αυτή, προς το μεσημέρι της Πέμπτης 17-1-2013, αρχίζει το θέατρο του παραλόγου και το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο.
Ας δούμε τις αντιδράσεις των υπευθύνων:
ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ




Το μεσημέρι βγάζει μια ανακοίνωση η ΔΕΥΑΝ σαφέστατα παραπλανητική, από τη στιγμή που δεν δημοσιοποιεί όλη την απόφαση του Υπουργείου και προσπαθεί να μας καθησυχάσει ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (;).
*** Προκαλώ να δώσει στη δημοσιότητα τις ενέργειες που λέει ότι έχει κάνει, αλλά απάντηση μέχρι στιγμής δεν πήρα.
Το απόγευμα μπαίνει στο παιχνίδι ο Δήμαρχος, βλέπει προφανώς ότι με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ χάνεται η μπάλα και λέει να το πάρει επάνω του.
Με πρωτοφανή τρόπο και ύφος, μειωτικό και απαξιωτικό για τους συνδημότες του, αλλά και του αξιώματος που φέρει, αντιδρά όπως είπαμε, εδώ και να μην τα επαναλαμβάνουμε, ξεκινάει η σημερινή μέρα, Παρασκευή 18-1-2013 και κάνει αυτό που ξέρει καλά, άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε ή η μπάλα στην κερκίδα.
Το κορόιδο για το θέμα, ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια δήλωση, "μούγκα", ενώ για κάτι ασήμαντο κουβαλάμε τηλεοράσεις και στήνουμε σώου, γι΄αυτό που αφορά τη ζωή των συμπολιτών μας, τίποτα.
(Θα μας πει μάλλον εκ των υστέρων ότι αυτές οι δουλειές γίνονται στα μουλωχτά ή κάτι τέτοιο, όπως ο Αργείος συνάδελφος του.)
Άλλωστε έπρεπε να γίνει η εκδήλωση κοπής της πίτας του Δήμου σήμερα, οπότε;
Επί τη ευκαιρία βγήκε και η επιστολή του Αντιδήμαρχου Ανδριανού Δήμα (Μπακέτου) για τον Πιτσάκη, έρχεται και Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα πάμε γι΄άλλα.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΚΑ
Ο λαλίστατος κατά τα άλλα, δυο και τρεις ανακοινώσεις την ημέρα βγάζει, μέχρι στιγμής σιωπά.
Θα μας πει και αυτός ότι έκανε παρασκηνιακές ενέργειες;
Τελικά χρειάζεται μια μικρή "στραβή" και γίνονται τα αποκαλυπτήρια.

Prefadoros

Δεν υπάρχουν σχόλια: