Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Oσο περισσότερο σπέρμα απορροφά το σώμα μιας γυναίκας τόσο πιο ευτυχισμένη είναι


Αλλη μια μελέτη που αποδεικνύει ότι το σπέρμα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ψυχική διάθεση των γυναικών και να αποτελέσει την ασπίδα τους ενάντια στην κατάθλιψη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης μελέτησαν τις επιδράσεις των «ψυχοτρόπων» ουσιών που περιέχονται στο σπέρμα.

Οπως αποδείχθηκε, όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει.



Οι χημικές ουσίες που περιλαμβάνει το σπέρμα όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα, η ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), η προλακτίνη, η κορτιζόλη (εκτός από ορμόνη του στρες, είναι και ορμόνη που αυξάνει την τρυφερότητα), η οιστρόνη (βελτιώνει την ψυχική διάθεση), η οξυτοκίνη (η «ορμόνη της αγκαλιάς» ή της τρυφερότητας, που «δένει» τον άντρα με την γυναίκα), η θυρεοεκλυτίνη (TRH) που είναι αντικαταθλιπτική, η μελατονίνη (είναι η ορμόνη του ύπνου) και η σεροτονίνη (είναι ίσως η πιο γνωστή αντικαταθλιπτική ορμόνη), έχει αποδειχθεί ότι απορροφώνται από το τοίχωμα του κόλπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι το σπέρμα πιθανώς επηρεάζει την ψυχική διάθεση των γυναικών.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, όσες εθελόντριες εκτίθεντο περισσότερο στο σπέρμα (δηλαδή δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό κατά τις ερωτικές επαφές τους) είχαν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης απ’ ό,τι όσες «συνήθως» ή «πάντοτε» χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.

Συγκεκριμένα οι εθελόντριες που δεν χρησιμοποιούσαν «ποτέ» προφυλακτικό είχαν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που απείχαν εντελώς του σεξ, ενώ αντιθέτως τα καταθλιπτικά συμπτώματα σε όσες χρησιμοποιούσαν «πάντοτε» προφυλακτικό ήταν εφάμιλλα με εκείνα των εθελοντριών που απείχαν του σεξ.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι τα καταθλιπτικά συμπτώματα και οι απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ των γυναικών που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό, αυξάνονταν κατ’ αναλογίαν με την συχνότητα χρήσης του προφυλακτικού.

Οπως σημειώνουν οι ερευνητές, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο κόλπος μπορεί να απορροφήσει πολλά συστατικά του σπέρματος, τα οποία μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα μέσα σε λίγες ώρες από την έκθεση σε αυτό.

Πρακτικά, τα ευρήματα αυτά σημαίνουν ότι το πόσο ευτυχισμένη θα νιώθει μια γυναίκα μετά το σεξ μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από την ποσότητα του σπέρματος που θα έχει δεχθεί και θα έχει απορροφήσει το σώμα της, αναφέρει το iefimerida.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: