Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Η Φυλακή Ναυπλίου εκπέμπει SOS

EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 2010 ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΣΤΟ FACE BOOK
 Επιστολη του
Προϊστάμενου Διεύθυνσης της Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου, Σωτήρη Μυτάκη εσταλθη στις
05.10.08  και δημοσιευτικε στην σελιδα εποχη
απο τοτε ..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ  ΚΑΙ...μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει τιποτα
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κ.Κ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΧΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΔΩ 
Επειδη μάλλον πολλοί είναι αφελέις και άσχετοι μάλλον απο ίντερνετ τους δικαιολογούμε,εάν προσπαθουν να στοχοποιήσουν κάποιον......εδώ
Σε αυτή την σελίδα γράφουν 7 συγραφείς και βεβαια εκατονταδες αναγνώστες όταν θέλουν να καταγγείλουν κάτι 
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ??
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

το αρθρο κάτω ειναι επώνυμο και ειναι απο 
Ιωάννα Δρόσου
διαβαστε το αρθρο περσι και συγκρινετε





Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου, Σωτήρης Μυτάκης, έστειλε επείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με θέμα: «Υπερπλήρωση Χώρων Καταστήματος –Υγιεινή διαβίωση κρατουμένων –Ασφάλεια Καταστήματος». Σε αυτή την επιστολή η φυλακή Ναυπλίου, καταγγέλλει πλέον εγγράφως αυτά που τόσο καιρό διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα σε μία φυλακή χωρητικότητας 300 ατόμων το πολύ, έχουν στοιβαχτεί 517 κρατούμενοι, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται. Η επιστολή αναφέρει «Με δεδομένες τις κτιριακές υποδομές με σημαντικότατες ελλείψεις σε χώρους υποδοχής και διαμονής των κρατουμένων, ως και το στάδιο υγεία αυτών, δημιουργούνται εκρηκτικές ασφυκτικές καταστάσεις υγιεινής διαβίωσης αυτών, (σε χώρο 9 τ.μ περίπου ανά κελί διαβιώνουν 6 και 7 κρατούμενοι), με αποτέλεσμα 3 ή 4 κρατούμενοι να κοιμούνται χωρίς κρεβάτι επί του δαπέδου, o δε ένας εξ’ αυτών να καταλαμβάνει υποχρεωτικό μέρος του χώρου του WC!!!».
Με αυτή την επιστολή η διεύθυνση της Φυλακής «εκφράζει τις ανησυχίες και τους φόβους της για την υγιεινή διαβίωση των κρατουμένων, όσο και για την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια του καταστήματος», παρακαλώντας για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος.
Πριν από ένα χρόνο η «Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και Απάνθρωπης ή/και Απαξιωτικής Μεταχείρισης και Τιμωρίας» του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε καταγγείλει την Ελλάδα για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, υπερπληρότητα και ξυλοδαρμούς σε κρατητήρια και φυλακές, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές δεν δίνουν την προσοχή που απαιτείται στις καταγγελίες που έχουν γίνει για κακομεταχείριση κρατουμένων. Η κυβέρνηση είχε στείλει τότε πολυσέλιδη απάντηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στην οποία τόνιζε ότι «ελήφθησαν υπόψη όλες οι διαπιστώσεις και συστάσεις της Επιτροπής και ότι υπάρχει η επιθυμία να διασφαλισθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων καθώς και οι συνθήκες υγιεινής. Γι αυτό και έχουν ήδη ληφθεί μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση και έχουν δοθεί οδηγίες προς τα όργανα της τάξης».
Παρόλα αυτά ένα χρόνο μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει ίσα ίσα η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται αφού όπως τονίζεται και στην επιστολή ο κ. Μυτάκης, οι νεοεισερχόμενοι στη φυλακή ολοένα και αυξάνονται οξύνοντας «τα ανυπέρβλητα προβλήματα ομαλής λειτουργίας και ασφάλειας του Καταστήματος». Θυμίζουμε και την επιστολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων Πάτρας που επιβεβαιώνει και αυτή τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις καταγγελίες είτε προέρχονται από ερωτήσεις βουλευτών, είτε από υπαλλήλους φυλακών, είτε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι εκνευριστικά η ίδια «ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ». Ίσως αν αφήσουν το μυστρί και πιάσουν τον σφυγμό αγωνίας όλων των κρατουμένων να δοθεί λύση. Αλλά που όρεξη...Φευ.

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Και μετά αν γίνει καμιά ...στραβή θα τα φορτώσουν στο Διευθυντή και τους υπαλλήλους του!
Όπως παντα οι πολιτικοί στην ...απ' έξω!
Αίσχος!