Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Επιστολή Τζωρτζάτου:Φυλακή σε πλήρη διάλυση»


thumb
Η φυλακή Κορυδαλλού βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Έχει τελείως αποσαθρωθεί. Τόσο ο Σωφρονιστικός Κώδικας όσο και ο εσωτερικός κανονισμός και η νομιμότητα καταπατούνται βάναυσα. Οι όποιες αποφάσεις παίρνονται τυχαία, από τον οποιονδήποτε ανευθυνοϋπεύθυνο, και είναι αλλοπρόσαλλες. Δεν υπάρχει ούτε διεύθυνση, ούτε εισαγγελέας, ούτε εποπτεία του υπουργείου, παρά μόνο εικονικές. Η εισαγγελέας, κλεισμένη στο γραφείο της, δεν έχει ιδέα τι γίνεται στη φυλακή και εκτός από το να κόβει άδειες είναι απασχολημένη με το γιγαντιαίο έργο της τιμωρίας των φυλάκων... που δεν φοράνε τη στολή τους. Η στοιχειώδης λειτουργία της φυλακής γίνεται από τις δυνάμεις αδράνειας και τον μικρό αριθμό ευσυνείδητων φυλάκων και υπαλλήλων και την αυτοθυσία τους. Όσοι μάλιστα απ’ αυτούς αποκαλύπτουν κάποια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών αντί να επιβραβεύονται αντιμετωπίζονται από τις αρχές και τους δικαστές με καχυποψία και απειλούνται με παραπομπή.


Ο Κορυδαλλός έχει βουλιάξει στα ναρκωτικά σε σημείο που να είναι σήμερα κέντρο εξάρτησης. Όσοι μπαίνουν και δεν ήταν χρήστες εθίζονται εδώ και γίνονται χρήστες. Όχι μόνο δεν γίνεται τίποτε για την καταπολέμηση της διακίνησης και της χρήσης, αλλά αντίθετα η γενικευμένη χρήση βολεύει, αφού μέσω αυτής επιτυγχάνεται η διατήρηση της ειρήνης μέσα στη φυλακή. Τα ναρκωτικά έχουν γίνει εργαλείο διοίκησης της φυλακής.
Αυτό το κενό εξουσίας, νομιμότητας, κρατικής εποπτείας έχει μετατρέψει τις φυλακές Κορυδαλλού σε ένα ιδιότυπο Γκουαντανάμο με την έννοια ότι δεν υπάγεται στους νόμους και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά στην πλήρη κι εγκληματική ασυδοσία των Μυστικών Υπηρεσιών ντόπιων και ξένων, που έχουν το πάνω χέρι και κάνουν ό,τι τους καπνίσει εδώ μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: