Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Μακρυχέρης στο Ναύπλιο «τσέπωσε» 252 χιλ. ευρώ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ


Μακρυχέρης στο Ναύπλιο «τσέπωσε» 252 χιλ. ευρώ

Εργαζόταν στην Περιφέρεια και παραποιούσε στοιχεία για εισφορές ΙΚΑ

Για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από παραποίηση στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ κατηγορείται ένας 62 χρονος, πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ στο Ναύπλιο.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 62χρονος είχε υπεξαιρέσει την τελευταία τριετία το ποσόν των 252 χιλ. ευρώ περίπου.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ναυπλίου, ύστερα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο, κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές, στο IKA.

Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, κατέβαλε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε λογαριασμό τράπεζας, που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος, αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνταξη των καταστάσεων μισθοδοσίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλη τράπεζα για λογαριασμό του ΙΚΑ Τρίπολης, ενώ το υπόλοιπο ποσό το ιδιοποιούνταν παράνομα.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό που ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: