Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αυτά που συμβαίνουν στην Αργολίδα και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μόνο σοβαρά δεν είναι


δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτοί που έχουν το κουμάντο αρνούνται να διδαχτούν από το παρελθόν και από τα λάθη τους.
Η Κατερίνα η Μπόμπου "έκοψε ρόδα μυρωμένα" απογοητευμένη από τη συμπεριφορά ακόμα και του Αντώνη Σαμαρά και προσχώρησε στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" μετά από μια μακρά και συνεπή κομματική πορεία που λίγοι μπορούν να επιδείξουν.
Κομματικά πιστή και με συμμετοχή σε διάφορα όργανα, εδώ και πολλά χρόνια, πάντα πρόθυμη να καλύψει τις ανάγκες του κόμματος και ιδιαίτερα δημοφιλής όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών που έλαβε μέρος αναγκάστηκε; την ανάγκασαν; να αποχωρήσει από τη ΝΔ.
Εκτός όμως από την Κατερίνα Μπόμπου, ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει με τον πόλεμο που γίνεται στον πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο Αργολίδας της ΝΔ, το Βασίλη Σιδέρη, που κάποιοι δεν τον θέλουν στο ψηφοδέλτιο για τις Βουλευτικές εκλογές μιας και φαίρεται να βρίσκεται στους δύο πρώτους στην προτίμηση των ψηφοφόρων.


Με πρόσφατη "προίκα" τους 6.500 ψήφους που πήρε στις Περιφερειακές εκλογές πριν από ενάμιση χρόνο και με ένα βιογραφικό χωρίς τρανταχτές σπουδές αλλά γεμάτο επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, ο Βασίλης Σιδέρης θα παλαίψει, κατά τη γνώμη μου, για την πρώτη θέση με τον Γιάννη Ανδριανό αφήνοντας τρίτο ή πιο κάτω τον Παναγιώτη Αναγνωσταρά.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τους λόγους της επιμονής της ηγεσίας της ΝΔ στη μεταπήδηση του Δημάρχου Ναυπλιέων στη Βουλή των Ελλήνων που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τα ποσοστά του κόμματος στην Αργολίδα, αυτό όμως που όλοι αντιλαμβάνονται είναι η εύνοια που παρέχεται στον Παναγιώτη Αναγνωσταρά.
Είναι σαφές ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα για την εκλογή του Αναγνωσταρά και επιστρατεύονται τα παλιά και χιλιοπαιγμένα κόλπα του αποκλεισμού επικινδύνων αντιπάλων.
Επειδή όμως οι εποχές αλλάζουν και η κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα έκαναν τους πολίτες πολύ πιο απαιτητικούς που ζητούν ευθύνη και υπευθυνότητα από τις ηγεσίες των κομμάτων είναι σίγουρο ότι μια απόφαση που θα ευνοήσει τελικά κάποιον υποψήφιο έναντι άλλου θα δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις.
Όταν ευσχήμως αποκλείεται ο Δημήτρης Κρανιάς που για λίγες ψήφους είχε χάσει την προηγούμενη εκλογή και ασκούνται πιέσεις να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο και ο Βασίλης Σιδέρης, τότε όσες αυτοδυναμίες και να ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να τις πάρει.
Πολύ απλά γιατί και οι πιο φανατικοί οπαδοί του θα γνωρίζουν ότι πολιτικές που βασίζονται σε παιχνίδια εξουσίας δεν είναι δυνατόν να φέρουν τις αλλαγές που χρειάζονται και το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν το φαύλο παρελθόν που μας έφτασε εδώ.
http://www.prefadoros-nafplio.com/2012/04/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: