Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ποιος νομος λέει Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου,ως όρο απόλυσης την καταβολή ποσού,, υπέρ φιλανθρωπικού ιδρύματος;


ΠρωτΥποδιευθυντής φυλακής «παζάρευε»... δωρεές από φυλακισμένουςοφανές περιστατικό στις φυλακές της Τίρυνθας με αφορμή τη ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των φυλακών κατήγγειλαν με ερώτησή τους στη Βουλή οι Βασ.Μουλόπουλος και Τάσ.Κουράκης του Σύριζα.
 Όπως αναφέρουν στο σχετικό κείμενο, «πριν από λίγες ημέρες και κάνοντας χρήση των ευεργετικών όρων της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ομάδα κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου (Τίρυνθας), που ετοιμαζόταν για την υφ' όρον αποφυλάκισή της,
 άκουσε με έκπληξη τον υποδιευθυντή των φυλακών να απαιτεί την καταβολή 200 έως 500 ευρώ, υπέρ φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, από τον κάθε εν δυνάμει απολυόμενο.
 Μάλιστα, στις εύλογες απορίες των κρατουμένων, ο υποδιευθυντής απάντησε ότι υπήρχε σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, κατ' εφαρμογή των γενικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα (άρθρα ΠΚ 105 επόμενα),ενώ στις εντεινόμενες διαμαρτυρίες τους, ξεκίνησε ένα ιδιότυπο «παζάρι» για το πόσα ευρώ θα κατέβαλε ο κάθε κρατούμενος, προκειμένου να αποφυλακιστεί, καθώς η καταβολή ποσού υπέρ φιλανθρωπικών σκοπών είναι βασικό προαπαιτούμενο για την υπό όρους απόλυση, έπειτα από τη σχετική διάταξη της εισαγγελίας
. Όπως καταγγέλλεται από κρατουμένους και φορείς υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους, η εν λόγω Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πρόσφατο παρελθόν, έχει επιβάλει ως όρο απόλυσης την καταβολή ποσού, ακόμη και 10.000 ευρώ, υπέρ φιλανθρωπικού ιδρύματος ή σκοπού».
 Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι «και το υπουργείο αναγνώριζε στην αιτιολογική έκθεση της πρόσφατης ρύθμισης για την αποσυμφόρηση των φυλακών,
ότι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, που αγγίζει το 60% των κρατουμένων στερείται οικονομικών μέσων, ακόμη και για την προμήθεια μιας οδοντόκρεμας»
 και ζητά να να «αρθούν οι δυσβάστακτοι, οικονομικοί όροι για την απόλυση των κρατουμένων»,
αλλά και να να «διευθετηθεί το θέμα της υφ' όρον απόλυσης, χωρίς να υπόκειται σε διατάξεις ή προϋποθέσεις οικονομικής φύσης».
http://argolikeseidiseis.blogspot.com/
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63624150

Δεν υπάρχουν σχόλια: