Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα του Συντονιστικού Πολιτών Αργολίδας για την 25η Μαρτίου


Είμαστε το Συντονιστικό Πολιτών Αργολίδας.
 Μια ομάδα ανθρώπων διάφορων ηλικιών, επαγγελμάτων και πολιτικών χώρων.
 Ζούμε στην Αργολίδα, παλεύουμε με τις απάτες και τις αυταπάτες της εποχής μας και βλέπουμε τις ζωές μας να απαξιώνονται μέρα με τη μέρα.
 Δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια
. Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα παιδιά μας.
 Αντιδρούμε και σας καλούμε κοντά μας, γιατί η επίθεση εναντίον μας αλλά και εναντίον της κοινωνίας εντείνεται.
 Η συνεχόμενη επιβολή μέτρων υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στην καταστροφή.
 Η αδίστακτη συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. με επικεφαλής ένα δοτό τεχνοκράτη-τραπεζίτη, οι υποστηρικτές αυτής και η τρόικα φορτώνουν τα βάρη τής κρίσης στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τη συντριπτική πλειοψηφία τού λαού μας.
 Μια πλειοψηφία που δεν έκλεψε και δεν έκρυψε ούτε ένα ευρώ, που δε δημιούργησε την κρίση. Υποθηκεύουν έτσι τις ζωές τις δικές μας, των παιδιών και των εγγονιών μας για πολλές δεκαετίες, μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση και την ανέχεια.



Την ίδια στιγμή τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών γεμίζουν ακόμα περισσότερο, και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές "κάνουνε την κρίση ευκαιρία", αφού μπορούν να έχουν εργαζομένους να δουλεύουν για ψίχουλα, με εργασιακά δικαιώματα μεσαίωνα
. Η μη νομιμοποιημένη αυτή κυβέρνηση επιβάλλεται τρομοκρατώντας μας ιδεολογικά και καταστέλλοντας κάθε λαϊκή αντίδραση.
 Είναι όμως και η ίδια τρομοκρατημένη από τις πλατείες, τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις, τις "λαϊκές παρελάσεις" της 28ης Οκτωβρίου.
 Τρέμει την επερχόμενη επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Επιχειρεί μέσω της πλύσης εγκεφάλου από τα κανάλια να μας πείσει πως τη μέρα αυτή δεν έχουν θέση διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
 Μια μέρα δηλαδή ορόσημο για την ελευθερία και την αντίσταση προσπαθούνε να τη μετατρέψουν σε μέρα όπου όλοι οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι σε αυτούς.
Ο ντόπιος υπουργός και οι βουλευτές Αργολίδας αν τολμήσουν να παραστούν στην παρέλαση, θα προσπαθήσουν να δρέψουν επιβεβαίωση και λαϊκή αποδοχή. 
Δε θα τους τα δώσουμε. Θα κρατήσουμε ζωντανό το πραγματικό νόημα της μέρας αυτής που δεν είναι άλλο από την αντίσταση απέναντι στους δυνάστες.
 Ξένους ή ντόπιους. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι.
 Καμιά σωτηρία δεν μπορεί να στηθεί πάνω στα ερείπια των εργαζομένων, αυτών που παράγουν τον πραγματικό πλούτο της χώρας
. Αυτούς τους “σωτήρες” δε θα τους τιμήσουμε, δεν τους θέλουμε, είναι ανεπιθύμητοι. ‘’Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί, Αράπηδες και Άσπροι σε μια κοινή οργή, για την ελευθερία να ζώσουμε σπαθί να σφάξουμε τους λύκους που το ζυγό βαστούν και Χριστιανούς και Τούρκους σκληρά τους τυραννούν.’’
 Ρήγας Φεραίος
 Συντονιστικό Πολιτών Αργολίδας (ανοιχτή συνέλευση κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00 στην ΤΕΔΚ στο Ναύπλιο, Δημ. Κώνστα 12) 
http://syntonistiko-argolidas.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: