Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΓΛΙΤΗ


αποκαλύψεις για τις αναφορές του τ.Υπουργού στους Γάλλους! Τι αποκαλύφθηκε στο Γαλλικό κανάλι 5, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 ;;;
AΠΟ http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=38374&type=21
ΕΠΙΣΗΣ
Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011αποκαλύπτουν με άκρως απόρρητο έγγραφο...
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»
σε άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιώργου Διονυσόπουλου , το σχέδιο των κκ. Παπανδρέου και Μπεγλίτη για την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο χείλος της καταστροφής κατάφερε, μέσα σε δεκαπέντε μόλις ημέρες, να σύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, προωθώντας με πραξικοπηματικό τρόπο και κόντρα στα Γενικά Επιτελεία την κατάργηση ολόκληρων στρατιωτικών σχηματισμών και την απόσυρση κύριων μονάδων μάχης από την ενεργό υπηρεσία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Ποτέ –κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον– οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν έφτασαν τόσο κοντά στη διάλυσή τους όσο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου, όταν και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επιχείρησε να επιβάλει στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) μια νέα Δομή Δυνάμεων στο στράτευμα, το εισηγητικό σημείωμα της οποίας φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα».
Επρόκειτο για μία εισήγηση που προκάλεσε έντονη ανησυχία και αναταραχή στο σύνολο σχεδόν της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία διέκρινε πίσω από τις αλλαγές που προωθούσε τον τεράστιο κίνδυνο πλήρους αποδιοργάνωσης και αποσυντονισμού του στρατεύματος, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα εξαιτίας τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο.



Γιώργος Αδαλής aegeantimes.gr Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στις 7 παρά πέντε το απόγευμα, στο Γαλλικό κανάλι 5 διεξαγόταν μια μεγάλη συζήτηση με πολλούς καλεσμένους, για τα φλέγοντα θέματα της Ελλάδας και του δημοψηφίσματος . Ενας δημοσιογράφος - αναλυτής αποκάλυψε στα εκατομμύρια Γάλλων που παρακολουθούσαν την εκπομπή ότι ο πραγματικός λόγος της αποστρατείας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, ΔΕΝ ήταν το πραξικόπημα! Αυτό μπορεί να βόλευε την Ελληνική Κυβέρνηση που ήθελε πάση θυσία να κερδίσει χρόνο. Όταν τον ρώτησαν όλοι οι παριστάμενοι, γιατί τότε τους αποστράτευσαν είπε επί λέξη: "O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΣΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ !!!" Η συζήτηση στο σημείο αυτό άναψε και κατόπιν αφού είπαν όλοι τις γνώμες τους , το θέμα που ακολούθησε ήταν ότι η Ελληνική αστυνομία δεν επαρκεί και εμφανίζεται κουρασμένη... Αυτή την συζήτηση ήθελε να σταματήσει με την εμφάνισή του ο Πάνος Μπεγλίτης στο ΣΚΑΙ. Αυτή που άρχισε να γίνεται στη Γαλλία για την συμμετοχή του Στρατού στην καταστολή όχλου! Ηθελε να προλάβει τις διαστάσεις και να την σταματήσει εν τη γενέσει της, υπενθυμίζοντας στους Γάλλους, το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει! Το συμβόλαιο ναυπήγησης Γαλλικών Φρεγατών! Το τελευταίο βέβαια… ξέχασε να το πει !!! Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς, ότι ξεκινά η δικαίωση των Aegean Times, που πολύ νωρίτερα είχαμε αποκαλύψει την περίφημη υπόθεση με το «άνοιγμα» της «Διαταγής Καταστολής Όχλου» από το Στρατό καθώς και της Ασκήσεως Παρμενίωνας που προέβλεπε την απομάκρυνση πολιτών και πολιτικών από το Κοινοβούλιο με ελικόπτερα του Στρατού! Όλα όσα διαρρέονται εντέχνως για δήθεν πραξικοπήματα και στάσεις αξιωματικών, αποτελούν απίθανες ανοησίες του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και όσων ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Ο λόγος της καρατόμησης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του ΣΤΡΑΤΟΥ ήταν ένας και μοναδικός! Δεν ήθελε ο Στρατός , στην αλλαγή του νέου Αμυντικού δόγματος να αναλάβει τέτοιους επικίνδυνους ρόλους! Ρόλους που έφερναν κοντά τις μνήμες του Πολυτεχνείου! Τα ΜΑΤ, μετά από την κοροϊδία του υπουργού, κάνουν στην ουσία «λευκή» απεργία , και με τίποτε δεν έχουν το ζήλο που επέδειξαν στις τελευταίες διαδηλώσεις, μιας και όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, «όχι μονό δεν πήραν αυτά που τους υποσχέθηκαν, αλλά τους έκοψαν και περισσότερα»! Ετσι, το σχέδιο της Κυβέρνησης για ένα μικτό σχήμα Στρατού και Χωροφυλακής στην Ελλάδα, έδειχνε να ναυαγεί , αφού ειδικά από την πλευρά του Στρατού, έφτασαν σε σημείο να αρνηθούν να εκτελέσουν την διαταγή «καταστολής όχλου» του ΓΕΕΘΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: