Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ

Η

Η ανάπτυξη φαίνεται ότι θα είναι ο δεύτερος τομέας -μετά την παιδεία-, όπου τα δύο μεγάλα κόμματα (αλλά και το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία) θα οδηγηθούν σε συναίνεση. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται πολύ κοντά στο να επιλέξουν ως πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), δηλαδή του κατεξοχήν οργάνου που το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» την υπόθεση ανάπτυξη στη χώρα μας, ένα πρόσωπο που προέρχεται από τη ΝΔ και την ευρύτερη Κεντροδεξιά: τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές του κ. Τατούλη με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού (μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επρόκειτο να συναντηθεί το Σάββατο στην Ελαφόνησο με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές στην Καρδαμύλη, και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη· η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων με τον κ. Παμπούκη) που θεωρούν απαραίτητο -στις παρούσες συνθήκες κρίσης και διολίσθησης της ΝΔ προς τα δεξιά- ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά· ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δηλώσει ότι είναι θετικός και δεν αποκλείεται η σχετική ανακοίνωση να γίνει σε λίγες ημέρες.

Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις κάτι τέτοιο να γίνει στη ΔΕΘ, προκειμένου, μιας και ο Πρωθυπουργός δεν έχει να ανακοινώσει τις συνήθεις παροχές, να επικεντρώσει μεταξύ άλλων στο θέμα της συναίνεσης στο μεγάλο θέμα της ανάπτυξης για το οποίο συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και έχει αποτελέσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και σημείο αιχμής στην κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: