Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΙΤΒΙΝΟΒΑ

 

Βραβεύτηκε  από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, η Μαρίνα Λιτβίνοβα. Πενήντα επτά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας  με 5500 σπουδαστές λειτουργούν σε όλη τη χώρα

Έναν ηλεκτρονική υπολογιστή - ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας της- στην  κα Μαρίνα Λιτβίνοβα, η οποία φοιτώντας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού  και Ελεώνα Θηβών, κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, παρέδωσε σήμερα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε  στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά. Η κα Λιτβίνοβα  είναι πλέον ελεύθερη, ενώ της έχει επιδικαστεί και χρηματική αποζημίωση για την άδικη, όπως αποδείχτηκε , φυλάκιση της.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορεί κανείς να έχει τη δύναμη, να ξεπερνά και τις δυσκολίες και τις αδικίες και να συνεχίζει μπροστά. Η Μαρίνα είναι πραγματικά αξιέπαινη γι αυτή όλη την προσπάθεια, για το ότι κατάφερε μέσα από τη φυλακή να σταθεί ξανά στα πόδια της , να πιστέψει στη ζωή και να ανοίξει μόνη της ένα νέο δρόμο.  Να γράψει το μέλλον της έτσι όπως ήθελε εκείνη» ανέφερε η κα Γεννηματά.
«Το δεύτερο που  θα ήθελα  να πω, είναι πόσο σημαντική τελικά είναι η προσφορά των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας . Με το να καταφέρνεις Μαρίνα εσύ να περάσεις στη Νομική, νομίζω πως ανοίγεις έναν δρόμο για πολλούς άλλους . Ανοίγεις έναν δρόμο για πολλούς άλλους νέους ανθρώπους  που έχουν βρεθεί στις ίδιες δυσκολίες, τους βοηθάς να πιστέψουν στον εαυτό τους , να δουν ότι μπορεί να γίνει  η ανατροπή, μπορούν να στηριχτούν  στις δυνάμεις τους. Αλλά ανοίγεις και το δρόμο στα σχολειά δεύτερης ευκαιρίας γιατί έχουν και αυτά μια ακόμη ευκαιρία να γίνουν πιο γνωστά».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα λειτουργούν 57 σχολεία δεύτερης ευκαιρίας -εκ των 7 στις φυλακές- με 5500 σπουδαστές.
«Με  την παρουσία μου εδώ σήμερα θέλω να τονίσω ότι  μαζί με το ΙΔΕΚΕ θα στηρίξουμε όσο  μπορούμε αυτή την προσπάθεια γιατί  είναι μια προσπάθεια που πιάνει τόπο . Δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βραβεύεται μια κοπέλα , είναι μια νέα γυναίκα και οι γυναίκες δείχνουν ότι έχουμε πυγμή , αποφασιστικότητα και θέληση . Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί νομίζω ότι μέσα στη φυλακή όταν σου συμβαίνουν αυτές οι αδικίες είναι πολύ πιο δύσκολο να τα βγάλει πέρα μια νέα κοπέλα και είναι διπλά αξιέπαινη  που τα κατάφερε. Θέλω να ευχηθώ από εδώ και πέρα η ζωή να σου επιφυλάσσει μόνο χαρές , αλλά είμαστε όλοι αισιόδοξοι γιατί  έδειξες ότι μπορείς να τα καταφέρεις και στα δύσκολα», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: