Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

τολμούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διαχειριστούν χωρίς κομματικό-συνδικαλιστικούς «πάτρωνες» τας συμφέροντά τους».

Από τη ΔΡΑΣΗ
  

Όταν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης παίρνουν υπεύθυνα την κατάσταση στα χέρια τους και προσπαθούν να βάλουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη μιας νέας αντίληψης στις συλλογικές εργασιακές σχέσεις, όταν εργαζόμενοι και εργοδότες μοχθούν να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής τους, όταν αναπτύσσεται ένας ακηδεμόνευτος επιχειρησιακός συνδικαλισμός, η ξεπερασμένη αντεργατική ηγεσία της ΓΣΕΕ παθαίνει «αλλεργία» και βρίζει, με σκοπό την τρομοκράτηση των πρωτοβάθμιων συνδικάτων που τολμούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διαχειριστούν χωρίς κομματικό-συνδικαλιστικούς «πάτρωνες» τας συμφέροντά τους».
Έτσι εξηγείται ότι η ΓΣΕΕ αποκάλεσε κατά τρόπο απαράδεκτο το ανεξάρτητο σωματείο εργαζομένων της ΝΕΟΓΑΛ «λαγό» της εργοδοσίας, και ο...
 Πρόεδρός της και ταυτόχρονα γραμματέας της ΠΑΣΚΕ, συνεπής στο ρόλο του «κομματικού» συνδικαλιστή που απεχθάνεται τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό, χαρακτήρισε τη σύμβαση που υπέγραψε το σωματείο της ΝΕΟΓΑΛ επαίσχυντη και τη στάση των συνδικαλιστών της επιχείρησης «απαράδεκτη εργολαβία».
Η ΔΡΑΣΗ ελπίζει ότι το παράδειγμα του σωματείου της ΝΕΟΓΑΛ θα το ακολουθήσουν και άλλα πρωτοβάθμια συνδικάτα. Η συνεργασία εργαζομένων και εργοδοτών στο επίπεδο της επιχείρησης, χωρίς τη μεσολάβηση των κομματοκινούμενων «νονών» της ΓΣΕΕ, προσδίδει ευελιξία, προσαρμογή στις πραγματικές συνθήκες, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

1 σχόλιο:

humanity είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!