Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Διαθέσεις καθηγητών στην Α/βάθμια Εκπαίδευση


Την ανάκληση των αποφάσεων ολικών διαθέσεων καθηγητών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αρκαδίας και την επανεξέταση των τοποθετήσεων και των διαθέσεων ζητά το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας γιατί όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου έγιναν αδικαιολόγητα εσπευσμένα και πριν ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις εκτός νομού από το Υπουργείο.

Η πασαρέλα της Νέας Υόρκης άνοιξε για τις παχουλές

Φέτος για πρώτη φορά η πασαρέλα στην “Εβδομάδα Μόδας” της Νέας Υόρκης “άνοιξε” για να υποδεχτεί γυναίκες “με τα όλα τους”. Μοντέλα plus size έκαναν το catwalk με αυτοπεποίθηση φορώντας ρούχα, αξεσουάρ και εσώρουχα. (Video) http://enomenoiblogers.blogspot.com

Εμφανίζεται μικρομάγαζο από χωριουδάκι της Αργολίδας να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή 440.000 ευρώ.


thumb
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ
- Εμφανίζεται γνωστός καθηγητής- ιατρός του Πανεπιστημίου Αθηνών (! ! !)  να έχει αγοράσεικρεμμύδια (! ! !) συνολικής αξίας 2.200.000 ευρώμε τα οποία ζητούν επιστροφή ΦΠΑ154.000 ευρώ ! ! !
- Εμφανίζεται σουβλατζίδικο από την Πελοπόννησο να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες 3.300.000   ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή 363.000 ευρώ.
- Εμφανίζεται μικρομάγαζο από  χωριουδάκι της Αργολίδας   να έχει αγοράσει κρεμμύδια συνολικής αξίας 4.000.000 ευρώ με τα οποία ζητούν ΦΠΑ επιστροφή  440.000 ευρώ.
2) Αφού κάνουν έναρξη σε κάποια εφορία στην συνέχεια εξαφανίζονται. Βρέθηκαν όμως από τον έλεγχο.
- Εμφανίζεται έμπορος  από την Αθήνα,  που  δεν θεώρησε ποτέ τιμολόγια αγοράς αγροτικών  προϊόντων, να έχει αγοράσει κρεμμύδια, πατάτες,  αξίας  14.000.000    ευρώ με τα οποία ζητούν  30 αγρότες ΦΠΑ επιστροφή 1.540.000 ευρω ! ! !

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η “εξερεύνηση” των κάδων απορριμάτων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
O υποψήφιος δήμαρχος Άργους κύριος Γιώργος Αναγνώστου απαντά για το θέμα των μεταναστών που εμφανίζουν το θλιβερό φαινόμενο να είναι κυριολεκτικά μέσα στους κάδους



Η γνωστή εικόνα συνανθρώπων μας να “εξερευνούν” τους κάδους απορριμμάτων αναζητώντας τροφή ή ότι άλλο εκμεταλλεύσιμο είδος κυρίως μπροστά από τα Super Markets δείχνει το βαθμό κοινωνικής εξαθλίωσης μίας ομάδας του πληθυσμού η οποία δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία.
Εκτός του βαθμού κοινωνικής εξαθλίωσης που αναδεικνύεται παράλληλα δημιουργεί προβλήματα δημόσιας υγείας κυρίως για τα μικρά παιδιά τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία “εξερεύνησης των κάδων” και ταυτόχρονα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία όντας μαθητές σχολείων.
Ακόμα αυτός ο εθισμός των παιδιών στην αναζήτηση τροφής και ειδών ένδυσης, όσο αυτά μεγαλώνουν, θα τα οδηγήσει σε ανάλογους τρόπους κάλυψης των ανάλογων αναγκών τους.
Οφείλουμε να παρέμβουμε σαν Δήμος, σαν κοινωνικοί φορείς, σαν ενεργοί πολίτες αναζητώντας μέτρα, τρόπους, ιδέες για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.
Πείτε μας τη γνώμη σας για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου το οποίο  μας προσβάλει σαν πολίτες και σαν κοινωνία

Ναύπλιο : Σοβαρά κακοποιημένος σκυλάκος στο σχολείο της Αγ.Τριάδας


Ο Σταύρος βρέθηκε σοβαρά κακοποιημένος στο σχολείο της Αγ.Τριάδας Ναυπλίου, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα αγνώστου, που δεν ήθελε να δώσει τα στοιχεία του ή το τηλέφωνό του. Τον είπαμε Σταύρο λόγω των σταυρικών μαρτυρίων που έχει περάσει και επειδή βρέθηκε την παραμονή του Σταυρού 14-9-2010.
 Εγινε τεράστια προσπάθεια να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο για τον κτηνίατρο, χρησιμοποιώντας υπνωτικά χάπια γιατί ο καυμένος φοβόταν πολύ και πονούσε πολύ
. Κατά την εξέλιξη της διάσωσης από μέλη του συλλόγου μας, οι γείτονες κοιτούσαν πίσω από τις κλειστές τους πόρτες και τα κλειστά παράθυρα και κανείς μα κανείς δεν ήρθε να συνδράμει στο δύσκολο έργο της διάσωσής του.
 Οι φωτογραφίες τραβήκτηκαν στον κτηνιατρίο. Κάποια τραύματα φαίνονται, κάποια όχι. Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε είτε με υιοθεσία είτε με προσωρινή φιλοξενία.
 Τηλ. επικοινωνίας: 6972173246 και 6983 166458
ΠΗΓΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟ
 http://enomenoiblogers.blogspot.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Βόλτα στην πόλη του Άργους


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Μέρα μεσημέρι και άνθρωποι σε κάθε κάδο να ψάχνουν τα σκουπίδια
Με εμφανή τον κίνδυνο μεταδιδόμενων ασθενειών ,όπως υπατιτiδα, αφού τα σκουπίδια είναι γεμάτα μικρόβια
Αυτοί οι άνθρωποι πεινάνε Και όταν πεινάς απειλείς ακόμα και να σκοτώσεις Γιατί απλά πεινάς
 Ποιος άνοιξε τα σύνορα ,και έφερε αυτούς τους δύσμοιρους στην Ελλάδα της επαγγελίας να επιβιώσουν μεγάλη κουβέντα
Μετά βόλτα στα μαγαζιά Συνεχώς άδεια ,χωρίς πελάτες
 Πολλά επί της Καποδιστριου και Κορίνθου κλειστά
 Άλλα πουλάνε όσο όσο για να ξεπουλήσουν και να κλείσουν και αυτά
Η νεολαία φεύγει Δεν υπάρχει δουλειά εδώ 5 καφετερίες προσπαθούν να επιβιώσουν με δέκα καφέδες που δίνουν
 Και στην πλατεία γυροφέρνουν γέροι και συνταξιούχοι, ως ένα άλλο χωριό ,που η νεολαία πήγε όλη στην Γερμανία
Η άλλοτε πανίσχυρη εμπορική πόλη, δεινοπαθεί Και μας λένε είναι μονό η αρχή http://enomenoiblogers.blogspot.com

Το πλαφόν ως απόδειξη κυβερνητικής ασχετοσύνης


Η επιβολή “πλαφόν” στην τιμή των καυσίμων αποτελεί μέγιστη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναδείξει τις δημιουργικές δυνάμεις της αγοράς, όχι μόνο γιατί δεν την πιστεύει, αλλά και γιατί κυβερνά στο πόδι. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα:
Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι το “κράτος εν κράτει” σωματείο ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως άφησε να διαρρεύσει η φήμη ότι “από Δευτέρα”, παρά το γεγονός ότι ευρίσκονται υπό καθεστώς επιστράτευσης, θα πραγματοποιούσαν “λευκή απεργία”.

το ΔΝΤ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τις φυλακές για τους φοροφυγάδες


με πρωτοσέλιδο τις δύο εντολές του ΔΝΤ που ο Στρος Καν, ως άλλος Αβραάμ, διαβιβάζει στην «αμαρτωλή» Ελλάδα. Με πιο απλά λόγια, το ΔΝΤ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει τις φυλακές για τους φοροφυγάδες και να «κλείσει» τράπεζες « σπρώχνοντας» τις διαδικασίες των εξαγορών και συγχωνεύσεων. (Σελ. 5)
 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που το ΔΝΤ ζητάει τα ρέστα μας, οι Τούρκοι συνεχίζουν να ζητούν το μισό Αιγαίο. Οι τουρκικές απαιτήσεις φαίνεται πως θορύβησαν ακόμη και τον… ψύχραιμο Δρούτσα, ο οποίος ανακοίνωσε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας που θα ξεκαθαρίσει το «νέο δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Σελ. 4)
ΠΑΡΑ τους δύσκολους καιρούς στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να θυμούνται αυτά που τους διαιρούν και κάποιοι να εξοφλούν παλαιούς εσωκομματικούς λογαριασμούς. Έτσι λοιπόν, στην αντεπίθεση που σάλπισε ο πρόεδρος, κατά κάποιον περίεργο τρόπο τα «ορφανά του Βενιζέλου»… περίσσεψαν (Σελ 10- 11).

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παραλίγο… ατύχημα!


Έχει αδυναμία στα στράπλες μαγιό και στις πλαστικές επεμβάσεις... Ο λόγος για την 25χρονη Heidi Montag, η οποία παραλίγο να μείνει με το μαγιό στο χέρι, μετά από ένα μακροβούτι στη Costa Rican. Βλέπετε, η σιλικόνη που έβαλε είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει και ό,τι μαγιό και αν φορέσει, πάλι αποκαλυπτήρια θα έχουμε. Η φωτογραφία μιλά από μόνη της…

 http://enomenoiblogers.blogspot.com

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΨΙΝΑΚΗ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ
Παπούτσι από τον τόπο σου σού ήρθε στο κεφάλι…

Λουκέτο ντροπής στη Σχολή Τυφλών!!


Το χρέος ενός εκατομμυρίου ευρώ θα αποτελέσει την αιτία που μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το κουδούνι στη μοναδική Σχολή Τυφλών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν θα χτυπήσει.
Μετά από 75 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η μοναδική Σχολή Τυφλών στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, φέτος δεν θα ανοίξει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λόγω χρεών. Σφοδρές αντιδράσεις από γονείς και μαθητές Δίνουν καθημερινά το δικό τους προσωπικό αγώνα για να κρατήσουν εν ζωή τη σχολή που στέκεται δίπλα στα παιδιά με προβλήματα όρασης, κατέβηκαν στους δρόμους, υπέβαλαν υπομνήματα, συναντήθηκαν με υπουργούς, αλλά τα οικονομικά αδιέξοδα παραμένουν δισεπίλυτα.

ΠΛΑΦΟΝ στα καύσιμα με πρώτο ιδιοκτήτη πρατηρίου στο αυτόφωρο


Στο αυτόφωρο θα δικαστεί αύριο το πρωϊ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου βενζίνης στην Καλλιθέα (Σκρα και Δημοσθένους γωνία) που συνελήφθη σήμερα να πουλά την αμόλυβδη με 1,57 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος μολονότι προσκόμισε στον εισαγγελέα σχετικά παραστατικά αγοράς της βενζίνης από τα οποία φαινόταν ότι αγόραζε την βενζίνη με 1,51 ευρώ το λίτρο δεν κατόρθωσε να πείσει τον εισαγγελέα που τον παραπέμπει για παράβαση αγορονομικού κώδικα και παράβαση της απόφασης του υπουργού.
Ως γνωστό, μετά το αίτημα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επέβαλε πλαφόν για την μεν βενζίνη 95 οκτανίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα 1,473 ευρώ το λίτρο.
Για την εκατοστάρα βενζίνη 1,701 ευρώ το λίτρο, Το πλαφόν βέβαια μπήκε για επτά ημέρες και είναι συνάρτηση της πορείας των κινητοποιήσεων των βυτιοφορέων. Για την Πελοπόννησο που εντάχθηκε στην Ζώνη Α οι τιμές του πλαφόν ορίστηκαν ανά λίτρο σε: αμόλυβδη 1,496 ευρώ, super αμόλυβδη 1,706 ευρώ, super 1,566 ευρώ και πετρέλαιο κίνησης 1,290 ευρώ.
ΠΗΓΗ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ο υπουργός οικονομικών εδωσε συνέντευξη στο κανάλι του Κουρή που ερευνάται για φοροδιαφυγή και πλαστά τιμολόγια,

Dr Stergios Prapavezis is led away by police after throwing a shoe at the prime minister in Thessalonki (11 September 2010)

Tο άρθρο του BBC ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ  ΕΔΩ
Γράφει σχετικα
 ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρευρίσκεται σε μια εμπορική έκθεση στην πόλη, έχει πει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει σε σχέδια λιτότητας της κυβέρνησής του
Νωρίτερα το Σάββατο, ένα παπούτσι ρίχτηκε στον κ. Παπανδρέου, αν και προσγειώθηκε σε μεγάλη απόσταση από το στόχο του.
Ο Δρ Στέργιος Prapavezis, ένας σεβαστός τοπικός ογκολόγος - τέθηκε υπό κράτηση μαζί με 15-χρονη κόρη του και τον Σταύρο Βιτάλη, ένα αγρότη με τον οποίο έχει συσταθεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας που ονομάζεται  Πατριωτικό Μέτωπο.
Πριν από το περιστατικό, ο Δρ Prapavezis είχε πει στο BBC ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν ευπρόσδεκτος στη βόρεια περιοχή γιατί είχε παραδώσει την κυριαρχία στην Ελλάδα και υποβάλλει απλούς ανθρώπους στη φτώχεια.
KΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ BBC

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Είδα την συνέντευξη του πρωθυπουργού ,και τρελάθηκα

Πέρα από στημένη(αλήθεια ο κύριος Κουλογλου πάλι παρών)

Ήταν και με μεγάλη αίσθηση κοροϊδίας σε σημείο περιφρόνησης προς τον ελληνικό λαό

Κανά δυο που όντως έκαναν καίριες ερωτήσεις,περί μεταναστευτικού, τα κλεμμένα ,και τους εξοπλισμούς ιδία γενικόλογη απάντηση

Θα το ψάξουμε ,,θα το δούμε..θα,,,,,,,,,,

Λες και δεν πρόλαβαν ,βρήκαν μόλις εχτές

Αλλά η κυριότερη κοροϊδία που καταγράφηκε είναι η εξής

Κάνουμε αναδιανομή του πλούτου

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο μαχαίρι στους μισθούς θέλει η τρόικα…..


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Εκτός από τους υψηλούς φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, θύματα των μειωμένων εσόδων του φετινού προϋπολογισμού μπορεί να πέσουν, δεύτερη συνεχή χρονιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την τρόικα των επιτηρητών να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού ώστε να «πιάσει» τους στόχους, εστράφη προς το πετρέλαιο θέρμανσης και τη «λύση» της εξίσωσης των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.
Το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας όμως, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας και αποτελεί τον προπομπό των ελεγκτών που φθάνουν αύριο Δευτέρα, έχουν μαρκαρισμένο με κόκκινο μολύβι το κονδύλι των 19 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού που κατευθύνεται για τους μισθούς του Δημοσίου. Θεωρούν δηλαδή ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό, αφού ξεπερνά το 8% του ΑΕΠ.

Αργολίδα - Στη Σερβία ο σύλλογος Άργους "Ελληνική Παράδοση

http://enomenoiblogers.blogspot.com