Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΛΑΦΟΝ στα καύσιμα με πρώτο ιδιοκτήτη πρατηρίου στο αυτόφωρο


Στο αυτόφωρο θα δικαστεί αύριο το πρωϊ ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου βενζίνης στην Καλλιθέα (Σκρα και Δημοσθένους γωνία) που συνελήφθη σήμερα να πουλά την αμόλυβδη με 1,57 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος μολονότι προσκόμισε στον εισαγγελέα σχετικά παραστατικά αγοράς της βενζίνης από τα οποία φαινόταν ότι αγόραζε την βενζίνη με 1,51 ευρώ το λίτρο δεν κατόρθωσε να πείσει τον εισαγγελέα που τον παραπέμπει για παράβαση αγορονομικού κώδικα και παράβαση της απόφασης του υπουργού.
Ως γνωστό, μετά το αίτημα της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επέβαλε πλαφόν για την μεν βενζίνη 95 οκτανίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα 1,473 ευρώ το λίτρο.
Για την εκατοστάρα βενζίνη 1,701 ευρώ το λίτρο, Το πλαφόν βέβαια μπήκε για επτά ημέρες και είναι συνάρτηση της πορείας των κινητοποιήσεων των βυτιοφορέων. Για την Πελοπόννησο που εντάχθηκε στην Ζώνη Α οι τιμές του πλαφόν ορίστηκαν ανά λίτρο σε: αμόλυβδη 1,496 ευρώ, super αμόλυβδη 1,706 ευρώ, super 1,566 ευρώ και πετρέλαιο κίνησης 1,290 ευρώ.
ΠΗΓΗ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: