Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Διαθέσεις καθηγητών στην Α/βάθμια Εκπαίδευση


Την ανάκληση των αποφάσεων ολικών διαθέσεων καθηγητών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αρκαδίας και την επανεξέταση των τοποθετήσεων και των διαθέσεων ζητά το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας γιατί όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου έγιναν αδικαιολόγητα εσπευσμένα και πριν ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις εκτός νομού από το Υπουργείο.

Αποτέλεσμα ήταν να προκύψουν κενά μη προβλέψιμα σε δυσπρόσιτα σχολεία, τα οποία κλήθηκαν να καλύψουν υποχρεωτικά συνάδελφοι από άλλες περιοχές και ενώ θα μπορούσαν να καλυφθούν από καθηγητές που ανήκαν οργανικά στις περιοχές των κενών, είχαν λιγότερα μόρια, λιγότερα χρόνια υπηρεσίας και πιθανόν να επιθυμούσαν να τοποθετηθούν σε αυτά τα κενά.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας ζητεί να ανακληθούν αυτές οι αποφάσεις, να επανεξεταστούν οι τοποθετήσεις και οι διαθέσεις με βάση τα σημερινά δεδομένα, με γνώμονα τη σωστή λειτουργία των σχολείων και του αισθήματος δικαίου και καλούν την Υπουργό να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος.
 Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε να παραστεί στο Δ/ντη Δευτεροβάθμιας και στον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου και θα καθορίσει την παραπέρα στάση του μετά από τις συναντήσεις αυτές.
Πέγκη Μπρούσαλη http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: