Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η “εξερεύνηση” των κάδων απορριμάτων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
O υποψήφιος δήμαρχος Άργους κύριος Γιώργος Αναγνώστου απαντά για το θέμα των μεταναστών που εμφανίζουν το θλιβερό φαινόμενο να είναι κυριολεκτικά μέσα στους κάδους



Η γνωστή εικόνα συνανθρώπων μας να “εξερευνούν” τους κάδους απορριμμάτων αναζητώντας τροφή ή ότι άλλο εκμεταλλεύσιμο είδος κυρίως μπροστά από τα Super Markets δείχνει το βαθμό κοινωνικής εξαθλίωσης μίας ομάδας του πληθυσμού η οποία δυστυχώς αυξάνεται ραγδαία.
Εκτός του βαθμού κοινωνικής εξαθλίωσης που αναδεικνύεται παράλληλα δημιουργεί προβλήματα δημόσιας υγείας κυρίως για τα μικρά παιδιά τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία “εξερεύνησης των κάδων” και ταυτόχρονα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία όντας μαθητές σχολείων.
Ακόμα αυτός ο εθισμός των παιδιών στην αναζήτηση τροφής και ειδών ένδυσης, όσο αυτά μεγαλώνουν, θα τα οδηγήσει σε ανάλογους τρόπους κάλυψης των ανάλογων αναγκών τους.
Οφείλουμε να παρέμβουμε σαν Δήμος, σαν κοινωνικοί φορείς, σαν ενεργοί πολίτες αναζητώντας μέτρα, τρόπους, ιδέες για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου.
Πείτε μας τη γνώμη σας για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου το οποίο  μας προσβάλει σαν πολίτες και σαν κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: