Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επίδαυρος: Κόστος 20 χιλ. € για την «εκλογική φαρσοκωμωδία»



Την Κυριακή προσέρχονται (;) στις κάλπες για να ψηφίσουν για δήμαρχο 25 ημερών οι 3500 κάτοικοι της Επιδαύρου, αν και αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν παραπάνω από 500 άτομα.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι είναι πιθανόν ο νέος δήμαρχος (προφανώς ο Αλέξανδρος Λημνιάτης που κατέθεσε τις απανωτές ενστάσεις στη Δικαιοσύνη κατά του σημερινού δημάρχου Νίκου Γεώργα και εντέλει πέτυχε να επαναληφθούν οι εκλογές χωρίς τον αντιπαλό του για ένα τυπικό θέμα, την ποσόστωση γυναικών στο ψηφοδέλτιο) ίσως να μην προλάβει καν να εγκατασταθεί καθώς προκειμένου να επικυρωθούν τα αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο χρειάζονται συνήθως πάνω από 10 ημέρες.

Ακόμη όμως κι αν εγκατασταθεί είναι αμφίβολο αν και με τι αντικείμενο θα συνεδριάσει το νέο δημοτικό συμβούλιο. Αμφισβητούσαν δε το ότι θα πρέπει να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, καθώς όπως έλεγαν όλες οι αποφάσεις έχουν επικυρωθεί από τον Επίτροπο το Ελεγκτικού Συνεδρίου, άρα είναι νόμιμες.

Εκτός όμως των παραπάνω τα ίδια στελέχη έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι δεν είναι δυνατόν σε χαλεπούς καιρούς το ελληνικό δημόσιο να επιβαρύνεται με περίπου 20. 000 ευρώ (έξοδα δικαστικών αντιπροσώπων και γραμματέων για 12 εκλογικά τμήματα, αποζημίωση σε δημοτικούς και νομαρχιακούς υπαλλήλους κλπ) για μία «εκλογική φαρσοκωμωδία».
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=9272

Δεν υπάρχουν σχόλια: