Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κατάργηση επιδομάτων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069000#ixzz16SgIoXzE


Την κατάργηση των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τη μείωση του μερίσματος από 10% ως 35%, προτείνει η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) για το 2011.

Το μέρισμα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο κυμαίνεται από 96 ως 240 ευρώ και είναι αντίστοιχο των εισφορών και των ετών ασφάλισης του συνταξιούχου. Δίδεται για 14 μήνες το έτος, αλλά χορηγείται ανά τρίμηνο.

Στο Μετοχικό Ταμείο συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι υπάλληλοι των υπουργείων και της Βουλής, ενώ από τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ μετέχουν μόνο όσοι με ειδικές διατάξεις έχουν υπαχθεί στην ασφάλισή του. Επίσης μετέχει το προσωπικό, διοικητικό και στρατιωτικό, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.

Το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα και αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ στους συνταξιοδοτούμενους και η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα όπως η επιβολή πρόσθετης εισφοράς 2% σε όλους τους υπαλλήλους προκειμένου να διασωθεί το Ταμείο και να λάβουν οι συνταξιοδοτούμενοι το εφάπαξ βοήθημα. Σημειώνεται ότι περίπου 40.000 υπάλληλοι περιμένουν στην ουρά να λάβουν το εφάπαξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: