Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

"Δεν πάει άλλο" στις φυλακές Ναυπλίου. -αγωνιστικές κινητοποιήσεις απο τους εργαζομένους


ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κύριε Υπουργέ, κύριε Ειδικέ Γραμματέα, κύριε Γενικέ Γραμματέα 
Εδώ και ένα χρόνο ανησυχούμε και ενημερώνουμε διαρκώς το υπουργείο για τις δύσκολες συνθήκες κράτησης στο κατάστημά μας καθώς επίσης για τις βαριές, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. 
Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο κατάστημά μας πάνω από 520 τρόφιμοι, σε εγκαταστάσεις 320 ατόμων και έχουν εξαντληθεί όλοι οι χώροι που μπορούσαν να μετατραπούν σε κελιά ή θαλάμους με όλους τους κινδύνους που επιφέρει η μετατροπή αυτή, στην ασφάλεια και τάξη του καταστήματος και στην υγιεινή όλων των εμπλεκόμενων ψυχών.
Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε κρούσμα φυματίωσης στο κατάστημα και ευχόμαστε να μην υπάρχει συνέχεια γιατί θα είναι τραγική. Ελπίζαμε στα νομοσχέδια που ψηφίσατε και εξαγγείλατε για αποσυμφόρηση, αλλά οι ελπίδες μας αποδείχτηκαν δυστυχώς φρούδες.
Κύριε Καστανίδη, εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι σε μια εξέγερση θα είμαστε με τους κρατούμενους για πολλούς λόγους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των σωφρονιστικών υπαλλήλων παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους , παρόλη την ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας, της ποιότητας των κρατουμένων και την ταυτόχρονη καρατόμηση των δικαιωμάτων μας(οικονομικά , ασφαλιστικά).
Δεν ψάχνουμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας σε γκρίζες ζώνες .
Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε απλοί δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Είναι τελείως διαφορετικοί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, σε σχέση με τα εργατικά ατυχήματα άλλων εργαζομένων
Κύριε Σκανδάμη με σεβασμό και γνώση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε , σας ενημερώνουμε ότι επιβάλλεται άμεσα, να περιέλθει η δύναμη του καταστήματος σε επιτρεπτά όρια (420 άτομα).
Σε κάθε άλλη περίπτωση,αρχικά θα προβούμε σε στάσεις εργασίας και στη συνέχεια σε απεργίες. 
Με σεβασμό
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. - Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΩΛΕΤΤΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Τι κρίμα και κανείς δεν νοιάζεται!!
Αίσχος!
Μήπως θα μας πούν τώρα για δημόσιους υπαλλήλους που φάγανε μαζί τα λεφτά οι Πάγκαλοι?

Μαρία Σεφέρου είπε...

Φίλοι μου, αυτά συνέβαιναν διότι δεν υπήρχε ο "Καλλικράτης" και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν μακριά από τον πολίτη. Τώρα που θα είναι "κοντά", θα τα λύσει τα προβλήματα ο Τατούλης. Υπομονή!