Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Κλείνει συμβολικά τα διόδια Νεστάνης η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου


Σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων της Νεστάνης στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου προχωρά για δεύτερη φορά η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη αύξηση της τιμής των διοδίων την οποία και καταγγέλει με ανακοίνωσή της.
Στη συμβολική αυτή κίνηση καλεί όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στα διόδια και την ιδιωτικοποίηση των δρόμων
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει : «Η παράδοση δυο τμημάτων μήκους 35 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχει σαν συνέπεια να πληρώνουν οι χρήστες των Ι.Χ. επιπλέον 3,60 ευρώ απ’ ότι πλήρωναν τον Σεπτέμβρη.
Η κυβέρνηση επέβαλε αύξηση 133% (από 2,70 €, 6,30 €) την ώρα που μειώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων 30%. Ο ασφαλής αυτοκινητόδρομος γίνεται πλέον πολύ ακριβός για τους χρήστες, αφού σ’ έναν οδηγό Ι.Χ. κοστίζει το δρομολόγιο από Καλαμάτα μέχρι Αθήνα και η επιστροφή του 18,40 €. Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζει το τι θα συμβεί αν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα.
Θα υπάρχει δρόμος αλλά δεν θα μπορούν οι χρήστες να τον χρησιμοποιήσουν»
Πέγκη Μπρούσαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: