Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Δωρεάν διαδρομή από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα με το «Πράσινο τρένο»


Δωρεάν μετακίνηση με τρένο από την Κόρινθο μέχρι την Καλαμάτα, με ελεύθερη επιβίβαση και αποβίβαση σε οποιαδήποτε πόλη, εξασφαλίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε όλους τους πολίτες, την Παρασκευή, 9 Ιουλίου. 
Με το ειδικά ναυλωμένο «Πράσινο τρένο», οι Οικολόγοι κλιμακώνουν έτσι την εκστρατεία τους για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι επιβάτες του «Πράσινου Τρένου» θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αιτίες των ελλειμμάτων του ΟΣΕ, για την ιστορία των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και για τις εναλλακτικές προτάσεις των Οικολόγων Πρασίνων, ώστε να γίνει ο σιδηρόδρομος βιώσιμος και από οικονομική άποψη. 


Όλα αυτά, με φόντο μια γραμμή που συμπυκνώνει η ίδια όλο το σημερινό παραλογισμό: ανακατασκευάστηκε ριζικά με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, επαναλειτούργησε μόλις πέρσι το καλοκαίρι με δρομολόγια που δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες, και τώρα ετοιμάζεται το κλείσιμό της ως «ζημιογόνας», χωρίς μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας που να ανατρέπει την αρχική μελέτη σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της.
  Το αρχικό ραντεβού για τους επιβάτες της γραμμής, με σύντομη συμβολική εκδήλωση, θα είναι στο Σταθμό Λαρίσης στις 12.45 το μεσημέρι, για επιβίβαση στον Προαστιακό για Κόρινθο. Το καθαυτό «πράσινο τρένο» θα ξεκινήσει από το σταθμό Κορίνθου του Προαστιακού λίγο μετά τις 2.15μμ, με ενδιάμεσες στάσεις για τοπικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κορίνθου (παλιό σταθμό), το Άργος και την Τρίπολη. Τελικός προορισμός θα είναι η Καλαμάτα, σημείο σύγκλισης του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου που απειλείται με άμεσο κλείσιμο, αλλά και καρδιά των κινητοποιήσεων για την υπεράσπισή του
Για την υποδοχή του τρένου, λίγο μετά τις 8μμ, θα οργανωθεί εκδήλωση στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Το τρένο θα είναι ανοικτό σε κάθε πολίτη που θέλει να στηρίξει με τη συμμετοχή του την εκστρατεία για το σιδηρόδρομο, ή και απλώς να ζήσει μια διαδρομή που μπορεί σύντομα να μην είναι πια διαθέσιμη. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στα kostasloukeris@hotmail.com, yannispar@gmail.com και sbaros@otenet.gr.  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: