Σάββατο 15 Μαΐου 2010

«Δικαίως ξεσηκώνονται οι Ελληνες»


«Οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας είναι για χρόνια πολύ υψηλές. Είναι δαπάνες που πρέπει να μειωθούν δραστικά πριν επηρεάσουν αρνητικά μισθούς και συντάξεις. Η εμμονή στην εκπλήρωση συμβολαίων αγοράς όπλων είναι αντιλαϊκή...» (φωτ. Reuters )
«Είναι απίστευτο το ότι η νεοφιλελεύθερη σκέψη επηρεάζει ακόμη τις πράξεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ζητώντας από την Ελλάδα να λάβει μέτρα λιτότητας, σε μια εποχή όπου η κεϊνσιανή λογική περί μεγαλύτερων κρατικών δαπανών, μείωσης των επιτοκίων και αύξησης της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών απέτρεψε την παγκόσμια οικονομία από ένα κραχ», δηλώνει στην «Ε» από το Βερολίνο ο ηγέτης του Γερμανικού Αριστερού Κόμματος (Die Linke) Οσκαρ Λαφοντέν.
«Είναι σωστό να ξεσηκώνονται οι Ελληνες, εφόσον οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι και οι άνθρωποι σε ανάγκη πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό για την απληστία των τζογαδόρων. Επίσης, οι Ελληνες πολίτες πρέπει να απαιτήσουν την άμεση ρύθμιση των αγορών και την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης. Θα πρέπει να το πράξουν, ειδικά για να τερματιστεί η ενδο-ευρωπαϊκή ανατροπή του τρόπου φορολόγησης και της έμμισθης εργασίας». *ελευθεροτυπια
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: