Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εισαγγελέας για τη θηριωδία της Σπάρτης!

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης προκάλεσε το απίστευτο περιστατικό αγριότητας και απανθρωπιάς εις βάρος πέντε μεταναστών από το Μπαγκλαντές, τους οποίους προσπάθησε να κάψει ζωντανούς μια ομάδα μαθητών.

Μετά τις εικόνες φρίκης που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο οι μαθητές κατέγραφαν τη βάρβαρη επίθεση, ο δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή στο τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες εις βάρος δέκα ανηλίκων, ηλικίας 14 ώς 17 ετών και τριών ενηλίκων, ηλικίας 18, 19 και 23 ετών και τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλούν στον εισαγγελέα.


Το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου μια ομάδα νεαρών παιδιών μετέβη στα προάστια της πόλης όπου βρίσκεται ένα παλιό διώροφο οίκημα στο οποίο διαμένουν μετανάστες και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της. Τα ανήλικα παιδιά, εφοδιασμένα με μπουκάλια κηροζίνης και οινόπνευμα, έφτιαξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, τις οποίες πέταξαν στο ισόγειο του κτιρίου και συγκεκριμένα στο χώρο όπου κοιμόντουσαν οι μετανάστες. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έντρομοι οι αλλοδαποί έτρεξαν στον δεύτερο όροφο για να σωθούν.

Τα παιδιά όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Εβαλαν φωτιά και στον προαύλιο χώρο της οικίας χρησιμοποιώντας παλιά ρούχα και κομμάτια στρωμάτων προκειμένου οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι να μην μπορούν να βγουν έξω. Επειτα, χλευάζοντας και καμαρώνοντας για την πράξη τους αποχώρησαν. Οι νεαροί βιντεοσκόπησαν όλες τις ενέργειές τους και στη συνέχεια ανέβασαν το βίντεο με τα «κατορθώματά» τους σε γνωστή ιστοσελίδα του Διαδικτύου. Ομως λίγες ώρες αργότερα, όταν άρχισε να προκαλείται σάλος, το βίντεο κατέβηκε. Τελικά κάηκε το ισόγειο του σπιτιού και όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών που εργάζονται σε χωράφια της περιοχής, ενώ κανείς από τους ενοίκους δεν τραυματίστηκε.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: