Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Παναθηναϊκός-Ντιναμό 3-0

Ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι στο πρώτο ημίχρονο αλλά σκόραρε (3-0) στο δεύτερο όταν τον έτρεξαν οι Ρουμάνοι. Ρουκάβινα και Σισέ (δις) έβαλαν τη σφραγίδα στο εισιτήριο για τους 32 του Europa League. Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στην κλήρωση της Παρασκευής.

Η αλήθεια είναι πως οι πράσινοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες -με τον Σισέ, τον Βύντρα και τον Νίνη- και θα μπορούσαν να πάρουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για να παίξουν ακόμα πιο ελεύθερα στη συνέχεια.



Η Ντιναμό βοήθησε αρκετά με τον τρόπο που αγωνιζόταν, αφού η άμυνά της έπαιζε ψηλά με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενοί χώροι για να επιτεθεί ο Παναθηναϊκός και δη ο Σισέ, ο οποίος για πρώτη ίσως φορά τη φετινή σεζόν έπαιρνε την μπάλα μπροστά, όπως ακριβώς την θέλει.
Φάσεις και γκολ
Στο 10' σουτ του Ρουκάβινα εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

Στο 20' ο Σισέ μπαίνει μόνος στην περιοχή από δεξιά, σουτάρει αλλά η μπάλα πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 32' πολύ μακρινό σουτ του Αλέξε, διώχνει ο Τζόρβας.
Στο 34' έξοχη προσπάθεια και τελική πάσα του Ζιλμπέρτο, ο Βύντρα πλασάρει αλλάο Ντόλχα διώχνει.

Στο 36' μεγάλη ευκαιρία για την Ντιναμό. Από σέντρα του Τόρζε, ο Εντόι πιάνει την κεφαλιά από κοντά, βγάζει με υπερένταση ο Τζόρβας.

Στο 37' πάσα του Ρουκάβινα, σουτ του Νίνη στην κίνηση, η μπάλα μόλις άουτ.

Στο 45' σουτ του Νικολάε, αποκρούει έξοχα ο Τζόρβας.

Στο 55' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ολέθριο λάθος του Ντόλχα, ο Ρουκάβινα σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 59' βολίδα του Τάμας, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 63΄ξαφνικό σουτ του Σισέ, αποκρούει ο Ντόλχα.

Στο 68' σουτ του Κριστέα, διώχνει ο Τζόρβας.

Στο 75' από θέση οφ-σάιντ, ο Νικολέσκου χάνει μοναδική ευκαιρία.

Στο 80' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ωραία σέντρα του Λέτο, κεφαλιά του Σισέ, 2-0.

Στο 85' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ασίστ του Σαλπιγγίδη στον Σισέ, ο Γάλλος τελειώνει τη φάση με εύστοχο πλασέ.



Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός αν και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 55' με σκόρερ τον Ρουκάβινα μετά από τραγικό λάθος του Ντόλχα, τα πράγματα στη συνέχεια δεν εξελίχθησαν όπως θα περίμενε ο κόσμος.

Η Ντιναμό εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που τις έδωσαν οι γηπεδούχοι, ανέβηκε και πίεσε και κατάφερε με τον τρόπο παιχνιδιού της να εγκλωβίσει το τριφύλλι. Μάλιστα, οι Ρουμάνοι στάθηκαν άτυχοι αφού δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσουν, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες (ακόμα και δοκάρι είχαν) για να το πετύχουν.

Αυτά έβλεπε ο Νιόπλιας και προσπαθούσε από τον πάγκο να αλλάξει τα κακώς κείμενα, περνώντας στον αγώνα τον Λέτο. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε σωτήρια, αφού στο 80ο λεπτό μια εξαιρετική ενέργεια του Αργεντινού έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να δώσει τέλος στη σεμνή τελετή, κάνοντας το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό ο Γάλλος επιθετικός έγραψε το τελικό 3-0, μετά από ασίστ του νεοεισελθόντα Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. Για να κερδίσει το παιχνίδι χωρίς να παίξει αντιποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος όντως οι πράσινοι ήταν επιθετικοί και εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσαν οι Ρουμάνοι. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως θα μας μείνει η κακή εικόνα που παρουσίασαν οι πράσινοι και οι πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων. Η είσοδος του Λέτο όμως διόρθωσε πράγματα και καταστάσεις για να έρθει το εύκολο 3-0.

ΜVP:

Ο Σεμπάστιαν Λέτο μπήκε ως αλλαγή και έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που χρειαζόταν για να έρθει μια πιο καθαρή νίκη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Η εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση, λίγο έλειψε οι πράσινοι να γκρεμίζουν ότι έχτιζαν στα προηγούμενα λεπτά.

Παναθηναϊκός : Tζόρβας, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (56' Κατσουράνης), Νίνης (68' Λέτο), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Σισέ. Ντιναμό: Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότσι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρο, Αντρέι Κριστέα (66' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Εντόι, Τάμας, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα).
Κίτρινες κάρτες: Τάμας, Αντρέι Κριστέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: