Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Άργος

Κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Άργος

 Ανησυχητικό φαινόμενο ρατσιστικής βίας με πρωταγωνιστές νεαρά Ελληνόπουλα και θύματα παιδιά και ενήλικους αραβικής καταγωγής, αναστάτωσε πριν από λίγες ημέρες το κέντρο του Άργους!
     Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από γνωστή καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όταν μια ομάδα παιδιών ηλικίας από 17 έως 22 χρόνων επιτέθηκε χωρίς λόγο και αφορμή σε δύο μικρότερα παιδιά από αραβική χώρα. Οι «νταήδες» άρχισαν να ξυλοκοπούν με  κλωτσιές και γροθιές τα δύο παιδάκια και να τους φωνάζουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους!
     Κάποια στιγμή, τα δύο θύματα κατάφεραν να ξεφύγουν, όμως οι δράστες δεν είχαν τελειώσει το «έργο» τους… Μόλις είδαν να περνούν από το ίδιο σημείο τρεις άνδρες αραβικής καταγωγής ηλικίας μεταξύ 25 έως 30 χρόνων, άρχισαν να τους κυνηγούν! Αιφνιδιασμένοι οι μετανάστες προσπάθησαν να ξεφύγουν, όμως οι νεαροί πρόλαβαν τον έναν από αυτούς.
     Τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον ποδοπατούν και να τον γρονθοκοπούν ανελέητα, φωνάζοντας τα ίδια ρατσιστικά συνθήματα! Ο άτυχος άνδρας κατάφερε να ξεφύγει να απομακρυνθεί, ενώ οι δράστες παρέμειναν στην περιοχή χωρίς κανείς να τους  πει λέξη για τη βάναυση συμπεριφορά τους! Όσο για την τοπική Αστυνομία, έλαμψε δια της απουσίας της

Δεν υπάρχουν σχόλια: