Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Αοριστολογίες... σε βάθος χρόνου?

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Μεταρρυθμίσεις στις φυλακές εξήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης Αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο συνέδριο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.
Ο Καστανίδης είπε: «Η κυβέρνηση θα δουλέψει προς την κατεύθυνση να αλλάξει σε βάθος χρόνου τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος. Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες, ούτε μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχει σημασία να γίνονται βήμα-βήμα».
Ακόμη, ο υπουργός κάλεσε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να είναι πιστοί στο καθήκον τους, υπογραμμίζοντας: «Να αισθάνεστε τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι, όταν κάτι σας απασχολεί, θα απευθύνεστε σε εμάς. Να ξέρετε ότι εμείς θα προσπαθήσουμε, με κάθε τρόπο, να αποκαταστήσουμε άδικες εικόνες, που έχουν διαμορφωθεί. Το μόνο που σας ζητώ είναι στην καθημερινή σας δράση να σέβεστε τον όρκο σας. Αν υπάρχουν κάποιοι επιλήσμονες του όρκου τους, οι οποίοι επιχειρούν να τραβήξουν το Σώμα έξω από αυτή την εικόνα, που θέλουμε να έχει στην κοινωνία, να ξέρετε ότι πρέπει να τους αποκόψετε».
Ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δοθούν άμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τα οφειλόμενα της προηγούμενης περιόδου.
Σχόλιο δικό μου:
Κατ' αρχάς δεν ήξερα ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα προηγούμενης περιόδου. Είναι δυνατόν να εργάζεσαι σε τέτοιες συνθήκες, με νυχτερινά από ό,τι ξέρω, και να μην πληρώνεσαι από το Κράτος? Αν δηλαδή ήταν ιδιώτης ο οφειλέτης, τι θα τον έκανε η δικαιοσύνη μας?? Θα μου πείτε σιγά μην είναι η πρώτη φορά!!
Δεύτερον, θετικές οι δηλώσεις του υπουργού, μα εμένα δεν μου λένε τίποτε, θα ήθελα πιο συγκεκριμένα πράγματα, με σχέδιο και προοπτική, τα άλλα μας τα είπαν κι άλλοι! Για να αλλάξει το καθεστώς στις φυλακές όπως και σε όλη την απονομή της δικαιοσύνης, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές και θέληση!!
Αναμένουμε και ελπίζω όχι για πολύ...
Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: