Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν βροντερές είναι οι πράξεις ενός ηγέτη και όχι τα λόγια, μήπως υπάρχει ελπίδα??

Λένε ότι η ρήξη επήλθε!!
"Η τελευταία πράξη της προαναγγελθείσας και πολλάκις αναβληθείσας εσωκομματικής ρήξης στο ΠΑΣΟΚ συνετελέσθη και είναι πλέον γεγονός".
Δεν ξέρω αν πρόκειται για ρήξη, ή απομάκρυνση των μη αρεστών στο Γιώργο ή ο,τιδήποτε άλλο, τέλος πάντων!

Εγώ πάντως θέλω να το βλέπω σαν την κάθαρση ενός λαϊκού κινήματος, από τα τρωκτικά που επί τόσα χρόνια είχαν κατακλύσει τους χώρους του και ροκάνιζαν την αίγλη του, την αξιοπιστία του, τη δύναμή του!!
Που πρόδιδαν την εμπιστοσύνη στο κίνημα αυτό, του βασανισμένου, μη προνομιούχου κόσμου, την ελπίδα που του είχε τάξει, εκείνο τον πρώτο καιρό του 1981, που το ΠΑΣΟΚ σάρωσε, αγκαλιάζοντας και αγκαλιαζόμενο, από όσους ήθελαν, επιτέλους να οραματιστούν μία αληθινή δημοκρατία, με ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της και με κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και πρόνοια!!
Ο Γιωργάκης έπαψε να είναι Γιωργάκης.
Έγινε Γιώργος Παπανδρέου!
Απέδειξε μάλλον ότι δεν χρειάζονται στομφώδεις εκφράσεις, τυμπανοκρουσίες και κομπασμοί για θαρραλέες πράξεις που πρέπει να κάνεις!
Μπορείς να κάνεις τα λόγια πράξεις, χωρίς καν να τα διατυμπανίσεις και να τα αναγγείλεις βροντερά!
Βροντερές αρκεί να είναι οι πράξεις του ηγέτη και όχι τα λόγια! Χορτάσαμε από λόγια!
Και ο Γιώργος, στη φάση αυτή απέδειξε ότι ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και έχει και το θάρρος να κάνει το διαχωρισμό αυτό!!

Το χρονικό της κάθαρσης αυτής, ξεκίνησε με τις προνοητικές παραιτήσεις από τις υποψηφιότητες κορυφαίων κάποτε, στελεχών. Αποχωρώντας από το άρμα της εκλογικής τους υποψηφιότητας, απελευθέρωσαν το Γιώργο Παπανδρέου και το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ από τα "βαρίδια" που το έσυραν στον πάτο.
Ακολούθησε η δεύτερη παρτίδα ξεκαθαρίσματος. Και αφορά τα στελέχη που έθεσαν εαυτούς και τις υποψηφιότητές τους στην κρίση του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ.
Η τρίτη φάση φαίνεται να ολοκληρώνεται με τον αποκλεισμό του Σημίτη από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Αν πετύχει να αποχωρήσει και ο Πάγκαλος, τότε εε.. ναι θα πω ότι καλά πάμε!!

Η αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να κόψει τις γέφυρες πίσω του, εμένα μου άρεσε!!
Οι κινήσεις του αυτές δείχνουν ότι είναι ένας αρχηγός αποφασισμένος να απελευθερωθεί από το σκοτεινό παρελθόν και να ακολουθήσει τους φωτεινούς δρόμους του μέλλοντος.
Ο λαός έφθασε πλέον στο τελευταίο όριο της υπομονής του!! Δεν έχει άλλα περιθώρια να αναμένει τίποτε χειρότερο!! Ίσως λοιπόν, ήρθε η ώρα να αρχίζει να ελπίζει σε μία ελπιδοφόρα ανάταση!
Ας περιμένουμε να ακούσουμε και τις εξαγγελίες του, αύριο στην ΔΕΘ.
Για να δούμε, έχουν δίκιο όσοι λένε ότι:

Aφού έφαγε κοτζάμ Σημίτη, θα κολώσει στους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες;

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σκοπός του είναι να υπηρετήσει τη χώρα, προκειμένου να τη βγάλει από το τέλμα, και να ξημερώσει και μία άσπρη μέρα για τους φτωχούς και αδύναμους πολίτες της...
http://enomenoiblogers.blogspot.com
ANEMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: