Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΣΕΙΣΜΟΣ


σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το ξημέρωμα της Τετάρτης (18/6) και συγκεκριμένα στις 04:58. Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίστηκε στην περιοχή μεταξύ Άργους και Μυκηνών, 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Αθηνών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της χώρας, παρ’ ότι το εστιακό του βάθος ήταν πολύ μεγάλο, στα 80 χλμ. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Σταυρακάκης, ο σεισμός αυτός έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον και η μετασεισμική ακολουθία του είναι ασθενής.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι του Αργους δεν θα πρέπει να ανησυχούν για εκδήλωση μετασεισμών, αφού σύμφωνα με τον κ। Σταυρακάκη «χαρακτηριστικό των σεισμών ενδιαμέσου βάθους, όπως ο χθεσινός, είναι ασθενής έως ανύπαρκτη μετασεισμική ακολουθία»। Το επίκεντρο του σεισμού των 5,7 ρίχτερ εντοπίσθηκε κοντά στην Αρχαία Τύρινθα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, και σε βάθος 86 χιλιομέτρων. Ο δεύτερος σεισμός των 4,6 ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 10.16 χθες το πρωί στις ανατολικές ακτές της Καρπάθου. Χαρακτηρίζουν «σύμπτωση» την εκδήλωση του σεισμού μερικές ώρες μετά το σεισμό στο Αργος και αναμένουν φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία με μικρούς σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: